Šachový klub Ústí nad Orlicí

Turnaj v Jablonném

Již po šesté se poslední prázdninovou sobotu v Jablonném nad Orlicí uskutečnil Memoriál armádního generála Ludvíka Krejčího, letos v opravdu úctyhodném počtu 120 šachistů. Pořadatele tento počet mírně vyděsil, ale nakonec se koláč i řízek našel pro každého!

Co se týče hry nejlépe z oušťáků skončil Martin Šmajzr na 6. místě, hned o 2. místa za ním se umístil Pavel Holásek a na 10. místě uzavíral 6,5 bodové Petr Mareš. Určitě stojí za to vyzdvihnout výkon Vojty Holáska (5,5 bodu), který se posunul oproti nasazení o 41 míst dopředu a odnesl si 300,- za nejlepšího hráče do ELA 1550.

Jako jedna z rozhodčích nedokážu hodnotit ničí partie a jak kdo byl spokojený s výkonem, já i přes organizaci jsem odehrála celkem dobrý turnaj, bohužel jsem v posledním kole prohrála přímý souboj o nejlepší ženu se Zdeňkou Blumelovou…něco na tom bude, že nebývá nejlepší vyhrát předposlední kolo… 😉

Z Ústí nás jelo celkem dost: Holáskovi 6x, Šmajzrovi 3x, Marešovi 2x, Dudlovi 2x a na počet krásných 16 hráčů to doplnili Bohouš Glembek, Vítek Kapoun a Pavel Kylar. Většina z nás se blýskla i v krásných klubových tričkách!

Výsledky na chess-results.

One thought on “Turnaj v Jablonném

  • Pavel Holásek napsal:

    Já jsem si na turnaji testoval zahájení, takže jisté klopýtání po polovině turnaje bylo možné čekat. Vojta i Vítek mě příjemně překvapili tím, kolik silných soupeřů dokázali zvládnout: Vojta porazil Bohouše Glembeka, Sojmu, Nedomu (1929), remízoval s Vodákem (1934); Vítek porazil Sojmu, Davida Půlpána, Grepla, remízoval s Pavelem Kylarem. Oba měli výkon kolem 1800 (Vítek dokonce vyšší). Pěkným závěrem se vyšvihly Verča Šmajzrová a Katka Dudlová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *