Šachový klub Ústí nad Orlicí

Memoriál Oldy Hájka 2016

Již 48. ročník se konal tradičně na Štěpána, letos se zúčastnilo 55 hráčů a hráček nejen z Pardubického kraje, ačkoliv se Memoriál hraje jako přebor PDŠS v blesku. Nejvyšší příčky ve startovním poli zaujímali Jakub Půlpán, Marian Sabol a čerstvý mistr republiky v blesku do 18 let Josef Havelka. Celkově ale byla listina vyrovnaná a každý mohl, jak se říká, prohrát s kýmkoliv.

Na poslední chvíli se pár lidí přihlásilo na místě, naštěstí naše nová hrací místnost ve Šnytu na Louži poskytla dostatek místa pro všechny nejen na hraní, ale také i guláš vyšel na každého.

Vzhledem k početnému obsazení startovního pole ústeckými hráči se v podstatě nedalo vyhnout souboji se starými známými. Průměr byl ze 14 kol 5 oušťáků. Já se přesvědčila, že vyhrávat první kolo není úplně ono, 3 nuly za sebou, a pak zase hráč 1900 a dokonce se dá říct souboj o nejlepší ženu s Gábinou Sabolovou. Naštěstí se mi ji podařilo porazit, ale s 6,5 body rozhodovalo pomocné hodnocení, které jsem měla naštěstí lepší.

Boj o nejlepšího oušťáka s cenou od starosty (Tullamorka) byl také vyrovnaný, nakonec zvítězil kapitán béčka Kuba Netušil se ziskem 8,5 bodu.

A teď už se dostáváme k celkovým vítězům, s přehledem a jedinou remízou zvítězil Kuba Půlpán z Rapidu Pardubice, zároveň bral cenu za nejlepšího juniora, druhé místo obsadil Marian Sabol z Vysokého Mýta, hráči na 3. – 5. místě tedy Josef Havelka, Jan Kolomazník a Pavel Strašil nepatří do PDŠS a tedy 3. hráčem s finanční cenou se stal Matěj Půlpán. Kategorii o nejlepšího seniora tentokrát vyhrál Luboš Trojan z Pardubic.

Výsledky: http://chess-results.com/tnr252938.aspx?lan=5&art=1&rd=14&wi=821

Věřím tomu, že všichni si dobře zahráli, především pozdravili staré známé, oslav kulatých narozenin letos naštěstí bylo míň, a tak věřím, že všichni odešli po svých ;-).

Fotky budou doplněny.

3 thoughts on “Memoriál Oldy Hájka 2016

  • Honza Pokorný napsal:

    Odešli po svých? 🙂 Tak pokud se toto konstatování týká i domácích, pak považuji turnaj za totální blamáž… však Nety vyhrál Tullamorku, ne?! 😀

    • Martin Dudla napsal:

      To sice je, ale nebyla vychlazená. Takže odešla i s Kubou.
      Jediné štěstí, že že Honza Vaníček umí obstojně rusky -:)))))

      • Honza Pokorný napsal:

        Já bych to spíš tipoval na češtinu s mírně zatíženým přízvukem, což s ohledem na povahu turnaje lze pochopit 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *