Šachový klub Ústí nad Orlicí

Návrat na vítěznou vlnu

Štefanydes Polička B – ŠK Ústí nad Orlicí B 2,5:5,5

Stále ještě jsem se nevypořádal s horou písemek (ale seminárky už mám!), takže i tahle reportáž bude poněkud stručná. Před dvěma týdny jsme nešikovně prohráli v Litomyšli, dnes jsme to jeli napravit ještě o město dál. Když už se letos s áčkem na Vysočinu nepodívám (máme totiž skvělý los), aspň dnes s béčkem. Cesta ale bez problémů.

Naší sestavě sice pár lidí chybělo, ale máme široký a vyrovnaný kádr, takže to nebylo znát. Poprvé nastoupil Vašek a prý už bude hrát pořád. I domácí nastoupili v pěkné sestavě, byly z toho zajímavé dvojice a dlouho vyrovnaný zápas.

Takové ty šachy … jako v KPI. Pěkné na pohled, ale ne tak o hubu jako v lize, navzájem si rozumíme, bohatá figurová hra, sem tam se něco pomění, sem tam se přece jen něco přehlédne. Malá nedělní idyla.

Jako první půlil Petr Mareš černými s Magdou Komárkovou, asi korektní rovina. Už před kontrolou naklonili misku vah na naši stranu Jarda, který si počkal, až to Tulis přežene, a Zdeněk, který měl se Smejkalem příiemnou figuru navíc. Na Jardovo doporučení dal partii už v koncovce od oka rovné za půl Vašek (s Ondřejem Švandou). 1:3, výborné vyhlídky pro nás.

Další půlku přidal Vlasta, Marka Stodolu dlouho zkoušel v koncovce S x J, ale přece jen tam byla pěšcová symetrie. jsem prohrál s Broňou Houškou, viz níže. 2,5:3,5, ale v týmu pohoda, protože ve zbylých dvou koncovkách máme vždy o pika víc, to se prohrát nedá.

Naopak, vyhráváme všechno, co zbylo, Martin Poslušný poráží mladého Pavlíčka (ovšem, už jsem ho informoval, že kvůli němu Pokyn skončil 😉 ), Petr Jániš udolává Sodíka, to jsem kvůli nestejným střelcům ani nečekal. 2,5:5,5, paráda.

Moje partie je taková podivná. Vybudoval jsem příjemnou pozici, tu jsem si dovedl do luxusní koncovky, tu jsem kontinuálně zlepšoval, utahoval šrouby … až pozice praskla, bohužel ta moje. Bez zjevné chyby dovést pohodovou partii až k prohře, to chce talent. V lednu tak mám 0/3, v KPI jsem porazil všechny hráče 2100+ a prohrál se všemi 2100-. 🙂 Dejte sem někoho silnějšího … třeba za týden v Hradci?

V KPI jsme pomalu zachráněni, takže můžeme v klidu klimbat, céčko si může dát taky pohov, naopak áčku nepomůže ani svěcená voda. Každoroční klídek.

3 thoughts on “Návrat na vítěznou vlnu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *