Šachový klub Ústí nad Orlicí

Tři mušketýři

3. kvalifikace KP mládeže kat. HD12, HD10 – Polabiny, 11. 2. 2017

Po termínově volném lednu je tu o poznání plnější únor. Menší kategorie hrály už svou třetí kvalifikaci. Polabinští přizpůsobili začátek příjezdu vlaku, takže jsme mohli vstávat příjemně rozumně. (Je fakt, že rozkopané prostranství před pardubickým nádražím nám zase cestu trochu znepříjemnilo.)

Od nás ale jeli pouze skalní účastníci. Je to škoda, turnajová praxe je k nezaplacení, jiné oddíly s početnou účastí zjevně problém nemají. Všichni tři – Matěj, Adam i Tomáš – mohli myslet na pěkné umístění, jsou to již zkušení hráči.

Ačkoliv Michal Novotný znovu a znovu připomínal, že klíčem k úspěchu je hrát pomalu, ke sluchu mnohých to snad vůbec nedolehlo. I v jednom z posledních kol jsem byl svědkem toho, jak oba hráči kývli “jo, pomalu” a vzápětí spustili bohatýrskou blicku …

HD12

Matěj Kobr patřil díky novému vysokému elu k favoritům, ale kategorie je silná, vepředu mohl být leckdo. Neúspěchem byla prohra ve třetím kole s Nešpůrkem, kterou jsem nestihl sledovat, v pátém pak prohrál s Třasákovou, když neubránil horší koncovku. Jinak jsem viděl slušnou, celkem uvážlivou hru. Výsledek nakonec není špatný, hlavně je škoda, že se víc nestřetával s hráči užší špičky. 5/7, 6. místo, 1288.

Adam Tran hrál na pohled taky moc pěkně, ve druhém kole výrazně zatápěl i Matějovi. Porážel slabší a prohrával s favority. V předposledním kole se mu podařilo porazit Voborníka (1214), ale v posledním prohrál s Váňou (1152), když tahal v rozhodující chvíli příliš zbrkle. On se na ty tahy tak těší, že je zahraje bez rozmyšlení. 😉 Jen kousek ho tedy dělil od pěkného úspěchu. 4/7, 16. místo, 1205.

Kategorii vládnou hráči Polabin, těm zřejmě vyrůstá další silná generace.

HD10

Tomáš Holásek by pomalu mohl patřit do špičky, ale jeho hra mě trochu zklamala, snad v každé partii nastavil aspoň jednu figuru a občas působil trochu bezradně. Zachraňuje ho tah na soupeřova krále, několikrát matil navzdory materiální nevýhodě. Pět bodů je pěkných, ale sotva stačilo na osmičku. 5/7, 8. místo, 1158.

Tady je čelo pestřejší, nejvíc vidět jsou hráči Chotěboře.

Výsledky najdete na chess-results.

Bylo vydáno celkové pořadí po třech turnajích, Matěj by v osmičce být měl, Tomáš je na hraně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *