Šachový klub Ústí nad Orlicí

První zápas E v plném Šnytu

První kolo jsme měli volno, protože je v naší skupině 9 týmů. Poprvé jsme tedy letos hráli až teď, do Ústí přijel Lanškroun. Nejen pro zápas s naším A týmem, ale i jejich C tým proti nám. Šnyt byl pěkně zaplněn. Moc jsem nestíhal sledovat ostatní, protože jsem pořád přemýšlel, jestli je vše ok (první zápas jako rozhodčí a kapitán), proto taky moje partie podle toho vypadala.

Naše sestava:

1. Smola Jan
2. Švec Jiří
3. Dudla Martin
4. Leksová Soňa
5. Kobr Matěj

Po dlouhém hraní jako první dohrál Matěj. Přišel, jestli může dát remízu, a když ji soupeři nabídl, ten přišel za mým soupeřem, jestli ji může přijmout. Oba jsme jim řekli neutrální stanovisko, tak se kluci domluvili na remíze.

Později prohrála Soňa a pak i já. Začalo to tedy vypadat špatně. Šance vzkřísil Martin Dudla, který vyhrál koncovku J + 3p / S + 2p, jestli si to dobře pamatuji (zase jsem se trochu přiučil, jak se hrajou koncovky). Bohužel na první šachovnici stála remízová pozice, víc z toho nešlo. Jak zaznělo po partii, „soupeřka hrála velmi pěkně“.

Tak jsme první zápas prohráli 2:3. Loni dopadl první zápas stejně (tehdy jsme hráli v Letohradu), půjde to stejně jako loni i dál?

Děkuji všem za účast a příště zasedneme za šachovnice ve Svitavách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *