Šachový klub Ústí nad Orlicí

Bezzubí

2222 ŠK Polabiny D – Ústí nad Orlicí A 5:3

Dnešní zápas měl napovědět, jestli vlastně letos hrajeme o postup …nebo o co vlastně. Se sestavou nebyl problém, sešli jsme se v avízované silné sestavě, na deskách vznikly zajímavé dvojice a čekal jsem pohledný zápas.

Jenže to nějak nebylo ono. V až příliš krátké miniaturce prohrál Martin Šmajzr, prý navázal na poslední dvě kola mistrovického rapidu. (Lídrům týmů se obecně nedařilo, proti ratingově slabším hráčům prohráli i Marian Sabol a Pavel Jirásek.)

Poměrně rychle se objevily dvě půlky vzadu, Zdeněk Šimek Jakuba Cacha výměnnou francouzskou moc neohrozil, Jarda to černými s Törvenyim zkoušel jen chvilku.

Pak ještě půlka na druhé, Zdeněk Beil vyjel na Pepu Sýkoru v karlovarské struktuře s velkou  rochádou a útokem na královském křídle, ale ten byl v obraně obezřetný.

Na otočení zápasu jsme zbyli čtyři uprostřed a šance žila: Vašek s Matějem Půlpánem odvážně zobl na b7 pěšce a držel ho, já jsem s Dominikem Řezníčkem vzpomínal, jak Steinitz využíval výhodu dvojice střelců, Vlasta s Liduchem nějak bojoval a Kuba s Justem zkoušel vymyslet útok na krále.

Kolem kontroly se ale bohužel vyjasnilo. Vlasta podlehl pěkně vedenému útoku, Vašek v kisně přežil zápletky, získal dokonce dvě kvality, ale nedokázal se vyhnout věčňáku.

Museli bychom s Kubou  oba vyhrát, ale mně protekla výhoda mezi prsty a Kuba sice nejdřív přežil urputnou šavlovačku, za dvě figury měl věž a až tři pěšce, ale ty v koncovce nerozběhl a i tady se končilo věčňákem.

Někdy by prostě ani deset šachovnic nestačilo na vykřesání celého bodu. 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *