Šachový klub Ústí nad Orlicí

Mládež ve Svitavách II – 14, 16

2. kvalifikační turnaj KP mládeže kat. H+D 14, 16 – Svitavy, 6. 1. 2018

Už máme za sebou Hromnice, ale v reportážním ohlédnutí se vracíme na Tři krále. Turnaj vyšších kategorií od nás obsadili tradiční hráči, tři v šestnáctkách, šest ve čtrnáctkách, nováčci zůstali doma.

H+D 16

Někteří favorité zůstali doma, tři naši byli nasazení v osmičce.

Verunka postupovala turnajem suverénně, ve čtvrtém kole udržela dokonce půlku s Pavlíčkem, v dalším bohužel dala partii lacino Juchelkovi. Bára Málková si v šestém kole “dala říct”, ale v posledním číhal favorizovaný Honza Jiroušek, který přijel pro jistotu turnaj vyhrát, aby nemusel sledovat postupové počty. Honza taky získal figuru, ale na posledních vteřinách začal zmatkovat, nastavil věž a ani přechod do pěšcovky mu nepomohl. Senzační výhra, celkově druhé místo jen o půlbodík druhého pomocného hodnocení, první mezi dívkami, výkon 1607 – a dokonce po dvou turnajích vedení v celkovém pořadí KP! (podobně v H+D 12 vede Matěj). Legrace je, že z materiálového poměru D x 2V + figura dokázala získat 1,5/2 (Pavlíček, Jiroušek) – dáma umí být pěkná potvora. 😉

Soňa začala taky pěkně, 3/4, když ztratila jen s Pavlíčkem, pak se ale zadrhla, se slabšími polabinskými a Bárou získala už jen dvě půlky a skončila za kýženou osmičkou. 4/7, 10. místo, 3. dívka, 1350.

Michal po podzimní pauze pořád není úplně rozehraný, ve druhém kole nestačil na Haase a po celý turnaj se dost marně drápal vzhůru, je až div, že to stačilo na umístění těsně za Soňou. 4/7, 11. místo, 1352.

H+D 14

Matěj byl třetí nasazený a hrál vepředu, dovolil si ale jednak výpadek se Šulcem, jednak úplně nevydržel v závěru – Třasáková ho pozičně přehrála a s Václavíkem ve vyhrané koncovce poztrácel pěšce (remis). Je z toho průměrný výsledek, v téhle kategorii o nic nejde. 4,5/7, 10. místo, 1302.

Tomášovi H. se turnaj vydařil, porazil nějaké hráče 1100+ a v předposledním kole dokonce i Adama, takže spokojenost. 4/7, 17. místo, 1257.

Adam asi mohl být trochu zklamán, prohrával se slabými hráči, takže se nedostal k partiím se špičkou. 4/7, 20. místo, 1124.

Domča nabrala body v půlce turnaje, hraje na pohled pěkně a už tolik nekazí závěry … jen ta praxe. 3/7, 29. místo, 4. dívka, 1079.

Tomášovi M. to nešlo podle jeho představ, hrál vzadu a body získal až v závěru. Musím ho pochválit za jeho nespokojenost s výsledky, už má na víc, ví to a chce. 3/7, 32. místo, 1036.

Markétka nastoupila po nemoci (která se jí pak ještě vrátila) a nebylo to ono. 2,5/7, 34. místo, 5. dívka.

Vepředu byli výrazně vidět mladší hráči a dívky.

Výsledky na chess-results.

Průběžné pořadí KP ke stažení zde.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *