Šachový klub Ústí nad Orlicí

Vítězná šňůra béčka

V neděli 4. února se ústecké béčko vydalo do Žamberka, domácí neponechali boj o záchranu náhodě a nastoupili v prvních osmi hráčích, elovou převahu měli na sedmi šachovnicích.

Na první desce udržel remízu Petr Jániš s nejsilnějším hráčem domácích Jaroslavem Buráněm.

Druhá šachovnice skončila také smírně, Petr Mareš vyzval bílými letohradského Kamila Mikysku, postupně povyměňovali, co mohli a ke konci to vypadalo na věčný šach.

Vojta Holásek proti Petru Dunglovi rychle vyhrál, přestože mi přišlo, že během partie stojí hůř, ale soupeř v dámské koncovce udělal hrubou chybu a v podstatě Vojtovi daroval vítězství.

Takže jsme vedli 2-1, ale všechny partie byly stále otevřené.

Za domácí srovnal další letohradský host Adam Lorenc, kterého nechal vyhrát Vítek Holásek po jednotahové hrubce.

Verča Šmajzrová se utkala s kapitánem domácích Davidem Brdíčkem, v zahájení se hrála zavřená sicilka, výhoda se přelévala z jedné strany na druhou, nakonec Verča získala dva pěšce a zajistila nám tím důležité vedení v zápase.

Já (Katka Šmajzrová) jsem v partii celou dobu stála dobře, bohužel jsem výhodu nikde nezužitkovala, na konci jsem přehlédla zisk minimálně kvality. Partie tedy skončila remízou, za stavu 3,5-2,5 a na dvou zbývajících šachovnicích jsme měli lepší koncovky.

Martin Poslušný s Pavlem Havrlíkem se dostali do nejasné pěšcové koncovky, nejdřív si oba postavili dámu, ale partii rozhodlo lepší postavení Martinova krále, který získal pěšce a když pan Havrlík vyměnil dámu, tak bylo rozhodnuto o našem vítězství a třech bodech.

Pavel Borek proti Wolfgangu  Wiesingerovi ani s figurou víc nezabránil soupeřovu pěšci k projití do dámy.

Celkový stav tedy 4,5-3,5 a po minulém vítězství v Polabinách jsme se odrazili ode dna až na 10. místo v tabulce, ztrácíme pouze bod na Žamberk a Lanškroun.

3 thoughts on “Vítězná šňůra béčka

  • Honza Pokorný napsal:

    Jsem si říkal, co za strašný kombinačný zvedák bylo v partii Lorenc-Holásek Jf6+, že si to zasloužilo dva vykřičníky?! 😀 😀
    Jinak fakt crazy zápas… tolik vyhozených půlbodů a bodů na obou stranách se jen tak nevidí…

  • Pavel Holásek napsal:

    Sláva! Béčko nalezlo svého reportéra a Martyho zlepšovák svého uživatele!

    • jn napsal:

      Jo, ty partie s obrázkama jsou geniální. Minulý týden sem měl myšlenku, že napíšu report za céčko, dokonce sem udělal pár fotek, abych to měl pěkný, ale jak jsme proráli, tak se mi pak přestalo chtět 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *