Šachový klub Ústí nad Orlicí

Sezona skončila prohrou v silných Němčicích

Poslední zápas sezony nás zavál do silných Němčic. Vzhledem k velkému počtu omluvenek jsme nastoupili v sestavě:

1. Veronika Šmajzrová
2. Švec
3. Veronika Holásková
4. Martin Dudla
5. Dominika Šmajzrová

Zápas probíhal naprosto v klidu a byl bezproblémový a taky vcelku rychlý, výsledek byl ale horší. Zpočátku to vypadalo nadějně, soupeř nabídl Dominice figuru, ale figury se naskládaly na opačnou stranu oproti králi a soupeři se podařilo jí zmatit. Ve stejnou dobu dohrál i Martin, který útočil a podařilo se soupeře porazit. Útočila na trojce i Veronika Holásková, ale soupeř to zkoušel také. Bylo zajímavé sledovat, kdo to stihne “rychleji”. Ale pak prý Veronika přehlédla mezišach a situace se vyjasnila. Soupeř posbíral celé jedno křídlo pěšců a už to nebylo udržitelné.
Nakonec byla chycena i Veronika na jedničce. Moje partie se oproti ostatním v sezoně povedla v tom, že jsem neudělal (snad) žádný kiks, na druhou stranu jsem ani já ani soupeř nic neviděl, tak jsme se domluvili za jasného stavu zápasu na remíze.

Celkový stav tedy 1,5 – 3,5.

Finální výsledek sezony byl tedy 2 výhry, a 6 porážek a předposlední 8.místo. Ale až na jeden případ s Chocní myslím, že nijak drtivé. Ostatně také při pohledu do tabulky máme 18 partiových bodů (Lanškroun C na 5. místě má 19,5, ale 4 výhry). A 15 partiových výher (čtvrtá Trnávka 16 nebo pátý Lanškroun 12).
Myslím, že hlavní účel mužstva – zahrát si, se podařil. Výsledek bych měl rád lepší, ale já jsem ničím nijak zásadně bodově nepřispěl.  Ostatní případné hodnocení mi nepřísluší.

Děkuji všem za skvělou spolupráci během sezony. Velmi mi to mou kapitánskou premiéru ulehčilo. Přeji příjemné jaro a léto a v další sezoně se zase rád v jakékoliv roli s Vámi uvidím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *