Šachový klub Ústí nad Orlicí

Finálové postupy

Sérii kvalifikací KP mládeže zakončily v sobotu 30. března Mistrovice. Na turnaji jsem nebyl a nikdo, zdá se, reportáž nepíše (nebo jo?).

Hrálo sedm našich, za odvoz a organizaci děkuju pánům Leksovi a Macanovi.

Výsledky tradičně na chess-results. V šestnáctkách jistili postup Soňa a Michal, odehráli asi svůj standard stejně jako Markétka. Ve čtrnáctkách dopadl podle očekávání nejlíp Adam následován lepšícím se Tomášem Macanem, ovšem nejvíc překvapila Domča, když porazila Brázdu i právě Adama a ztratila až v závěru s favority. Nedařilo se Tomáši Holáskovi.

Bohužel pro nemoc nakonec nejel Matěj, který přitom potřeboval pro boj o finálovou osmičku body a konkurenti ho tak předběhli.

Celkové výsledky už jsou zveřejněny ke stažení na chesspce. Dva postupy máme v šestnáctkách, kde Soňa Leksová skončila celkově dokonce druhá (nebo – když před ni dáme postupující vítěze turnajů – pátá), Michal Píše šestý, oba s vysokým bodovým ziskem. Ve dvanáctkách postupuje – to bylo jasné už před týdnem – Tomáš Holásek. Nejvíc nás zajímaly šestnáctky, kde je Matěj Kobr nakonec devátý a musí čekat, jestli se někdo nepřihlásí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *