Šachový klub Ústí nad Orlicí

Pod dubem, za dubem

Memoriál Ludvíka Krejčího, Jablonné nad Orlicí, 31. 8. 2019

Jubilejní desátý ročník turnaje zpátky U Dubu v Jablonném. Měli jsme podíl na organizaci turnaje (všichni naši rozhodčí začínají na Š) a hlavně jsme hráli: jestli dobře počítám, 13 hráčů – ovšem ne všichni za Ústí (Vojta už v dresu Žamberka, Pavel Kylar a Vítek Kapoun pod vlajkou separatistického oddílu ŠK Řetůvka). Výsledky jsou na chess-results.

Spokojen musím být , výhrou v posledním kole nad Kožůškem jsem vyletěl z průměrných pozic až na 6. místo (2. v kraji), na svém je Martin Šmajzr, který odehrál turnaj vepředu (8. místo, 4. v kraji, porazil např. Oldu Kastnera nebo Gnidu), podobně na svém je Vlasta Hrobař (vyhrál mj. nad Honzou Jirouškem). Spoustu cen pobrala Verunka Holásková, coby první žena a juniorka měla jak finanční ceny, tak speciální ocenění velkorysého pořadatele Honzy Vaníčka. K jejím skalpům patří borci jako Miloslav Ptáček, Gabriela Králová nebo Vítek Kapoun.

Dál hráli Vláďa Kalousek, Zdeněk Šimek, Pavel Kylar, Vojta Holásek (porazil Justa i další hráče 1800+), Bohouš Glembek, Vítek Kapoun (vyhrál nad Roušarem!), Katka Šimáčková, Tomáš Holásek (šokoval výhrou nad kunvaldským trenérem Edou Dvořákem) a Domča Šmajzrová (výhra nad Matoulkem, remíza s Brožkou st.!). Podrobnosti si snadno najdete.

S fotoreportáží rychle přišly nové stránky České Třebové, která pořádá turnaj příští sobotu v Kozlově (přihlášky do zítřka).

Přidávám svou rozhodující partii (pořadí tahů bez záruky, zapisováno dodatečně; k zobrazení šachovnice klikněte na notaci).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *