Šachový klub Ústí nad Orlicí

V Rieteru polojasno

2. kvalifikace KP mládeže H+D 14, 16

Další turnaj jsme pořádali my. Coby pomocný rozhodčí jsem toho tradičně moc neviděl a ono to taky nijak velkolepé nebylo. Ale hrála řada našich a zkušenosti se počítají.

Výsledky na chess-results.

H+D14 byl našim největším favoritem Tomáš Macan a taky to potvrdil, oproti nasazení se s 5 body posunul výš, až na 8. místo, pěkný výkon 1312. Musel ale houževnatě bojovat, proti Pařízkové dal za volňáka hned dvě figury a vyhrával V x V (bez pěšců), proti Sysrovi nastavil dámu a otáčel až v závěru. Vítek Růžička minule nebyl na dvanáctkách, tady je mladší. V půlce turnaje nasbíral 3 body, zejména skalp Suchodola se počítá, je vidět plánovitá hra, chybí větší rutina. 36. místo, 1048Vojta Eliáš hrál po delší době, dosáhl na 2,5 bodu, ve své kategorii už by mě být výš. Matěj Křížek je mladší, ve Svitavách hrál pěkně, tady mu to moc nešlo, 1 bod. S Vítkem vynalezli a v pauzách náruživě hráli jakousi formu exošachu, na jejíž pravidla jsem se radši neptal. Jakub Vítek je o šest (!) let mladší než jiní hráči, zabodoval hned ve druhém kole (mat na h2, černý měl Sb8 a Dc7, dlouhý tah!), taky jsme stihli trénovat. 1 bod. Bohužel nehrál nemocný Tomáš Holásek. A nehraje tu náš nejlepší Matěj Kobr, coby hráč Rychnova nemůže.

H+D16 se nakonec prosadil Tran Tuan Anh, prohra s Hrdilčkou nebyla v plánu, ale pak se zezadu dotáhl opět nad svoje umístění na 8. místo (4,5 b., 1367). Naopak holkám se moc nedařilo, Domča Šmajzrová jen 2,5 b., Markéta Holásková pouhý 1 bod, v rozhodujících chvílích přehlížely.

V celkovém pořadí mají jistou šanci na finále jen Tomáš M. a Adam.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *