Šachový klub Ústí nad Orlicí

Krajský bronz: stačí nám?

KPDŽ 2019/20

Šestičlenná žákovská družstva nejsou zrovna disciplínou, na které by nám extra záleželo (hrát vyšší soutěže je logisticky poměrně náročné), ale rozhodně představují vítanou možnost herní praxe na pomezí rapidu a vážných partií (tempo 40 minut + 30 s za každý tah).

Protože krajské špičky hrají vyšší soutěže, patřili jsme k favoritům, nějakou dobu jsme mohli myslet na postup, po zimní prohře se Železnými horami na druhé místo, po další prohře s Polabinami D z toho byl bronz.

Soutěž se dohrávala dvoukolem v Lanškrouně 13. června. Díky panu Kobrovi a Leksovi za zajištění akce, já jsem tehdy hrál za áčko. Nastoupil skoro základ, chyběla jen Domča a nezastoupil ji adekvátní náhradník, šanci dostal poprvé Vojta Tomik, který se statečně pral se svým prvním zápisem partií.

Jak už jsem napsal, prohráli jsme s Polabinami, partie jsou poučné, stojí za rozbor (jen co vydýchám školní rok …). Na závěr jsme porazili Chotěboř B. Dva body ze dvou partií tu získal Matěj Kobr.

Celkové výsledky jsou na krajském webu, bodů máme dost, ale v klíčových utkáních jsme zaváhali, asi i proto, že jsme se na ně nijak zvlášť nesoustředili a nepřipravovali. První dvě desky (Soňa a Michal) v kategorii končí, uvidíme ale, jak bude vypadat nový model krajských soutěží mládeže, kde by právě na družstva a vážné partie měl být kladen důraz.

Za zrušené šachové jaro byla tahle sobota jen chabou náplastí, ale mohla by zapůsobit jako to podstatné: jako výzva k analýze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *