Šachový klub Ústí nad Orlicí

Krajský „rapidpřebor“ družstev v režii Vysokomýtských

A o našich výkonech raději obsáhleji hovořit nebudu, v Poličce jsme v neděli zrovna dvakrát nezářili 🙂 Snad tolik, že ústecké áčko (Mareš st. 2,5/6, Kameník 2,5/6, Kylar 3,5/6, Mareš ml. 3,5/6) se zejména díky přívětivému losu do posledního kola vyhouplo na ještě ucházející 13. místo. Se ziskem 14 bodů (z toho dva kontumační) uhrálo v olympijském systému 50% a proti svému nasazení si pohoršilo o jediné místo. Solidně hrály obě zadní šachovnice.

To sedmé nasazené béčko („A proč zrovna my jsme béčko?!“ táže se Cimrman. „Kvůli tomu jak hrajete,“ odpovídá turnajové dění.) zvládlo solidní čtyřkolové dopoledne, v němž z prvních pěti celků potkalo hned !tři! (2. Polička, 3. Polabiny, 5. Litomyšl), po obědě to už stálo ze velký h… moc ne 🙂 S jediným vyhraným utkáním hned na úvod (byť bychom mohli láteřit na těžký los) se díra do světa neudělá a ani solidní individuální výsledky (Volf 4/7, Kubišta 3/6, Pokyn 4/5) to nespasily. Jenda Mareš přidal pouze 1,5/6, Vít Kapoun čtyři nuly… a 14. místo z devatenácti možných bylo na světě. Vtipné je, že pomocná hodnocení máme cca jako pátí v pořadí… 🙂

Jinak jak už bylo v titulku uvedeno, turnaj systémem start-cíl ovládli Vysokomýtští Marian Sabol, Luboš Ptáček, Tomáš Trhal, Milan Beneš. Dvaadvacet z osmadvaceti možných, jářku, to je výkon! S uctivým odstupem 4,5 bodu na jejich záda koukali veteráni z Polabin (Šilar, Navrátil, Trojan Just), kterým ovšem ani tři porážky nevzaly stříbro. O další půlbod zpět skončila třetí domácí Polička (P. Červený, Lorenc, Komárková, Houška). Kompletní výsledky jsou standardně na chess-results.

A tolik krátká reportáž, český čtenář má stejně nejraději velký vobrázky, tož se pokochejte… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *