Šachový klub Ústí nad Orlicí

Výprask v Poličce

tak by se dala nazvat výprava družstva D do města vynikajícího piva. Jak už P. Holásek v předcházejícím příspěvku poznamenal, nebylo sestavování manšaftu pro tentokrát nikterak jednoduché. První zářez provedla Katka, která dala přednost organizovat či snad soudcovat turnaj kdesi na Hané, druhý provedl její otec kategorickou prosbou -:)) o dodání toho Elově nejlepšího co máme – totiž Dada Kameníka – Áčku. Vašek tentokrát nezaspal, zato dal přednost nějaké brnkací mašině.
Z prvních tří náhradníků se omluvil J. Píše pro šachovou přepracovanost a tak musela nastoupit  talentovaná, leč šachově líná Katka D. -:)) V této fázi jsem ještě tajně doufal v plichtu.

V sobotu na nádraží už se smích změnil v křeč, neb se pro nemoc nedostavil Víťa. Náhradou poslal Verunku a marně jsme vyhlíželi Minaříka. Jeho problém je v tom, že nemá mail a zprávy ve hlasové schránce asi nevybírá :-((

Takže jsme odjeli v sedmi. Před Poličkou přišla hláška – Minařík čeká u skříněk.  Poslal jsem ho domů. 

Když nás místní viděli, přivítali nás se širokým úsměvem. Dohodli jsme začátek utkání už na devátou, abychom zbytečně nemuseli hodinu čekat, když vlak přijíždí buďto o půl deváté nebo půl jedenácté. Na desátou nejede nic.

Pak začalo peklo.

 První po půlhodině skončila Verča. Za 5 minut remizoval Petr John, kterému poličký borec nabídl už podruhé remízu. Mně přišel 3 minuty před vypršením hodinové čekací doby soupeř. A tím mně úplně, ale úplně rozhodil. Začal hrát v rapidovém tempu a já místo toho, abych hrál klidně a rozvážně, se mu přizpůsobil. ( nebudeme přece čekat na další vlak)

Kdy přesně dohrál Vítekojta nevím, v době, kdy jsem já začínal hrát, stál s O. Švandou vyrovnaně. 1:55 skončila Katka s věží míň a v čase 2:10 i já. Tomáš v koncovce 3 figury proti 2 + 3 pěšce navíc, nenalezl proti kobyle navíc účinou protihru a pěšce se mu nepodařilo protlačit. Zatím 0,5-6,5

Čestný úsměch ústeckých zachraňoval Vítek Kapoun, který udolal Ondřeje Schaffra. Taky jsme mu hned poté ve vedlejší místnosti provolali slávu.  Asi malinko více hlučnou, neb nás domácí, kteří hráli ještě nějaký nevýznamný -:)) zápas v KP II Z museli umravňovat.

Čas, který jsme získlali ráno posunutm začátku o hodinu, jsme si bohatě vynahradili nyní, kdy jsme půldruhé hodiny čekali na zpáteční spoj.

Závěr: Vzhledem k množství omluvek nejen pro moje družstvo, je na zamyšlení kolik manšaftů a do jakých soutěží je přihlásíme na příští sezonu.

4 thoughts on “Výprask v Poličce

  • Pavel Holásek napsal:

    Taky si myslím, že bude líp. A hlavní cíl, aby děti hrály náročnější zápasy, se celkem daří plnit. Jinak se Švandou hrál Vojta.

  • Martin Šmajzr napsal:

    Já jsem taky optimista :-). Takový souběh absencí ve všech třech družstvech doufám už nenastane.

  • David napsal:

    Já bych to tak tragicky neviděl. Všechno se vyvrbí. Při nejhorších prognózách spadnou tři družstva, žádný nepostoupí a pak ať je klidně 6 pětičlenných v KS 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *