Šachový klub Ústí nad Orlicí

Poslední letošní výprava Éčka

V neděli jsme vyjeli na poslední zápas letošního roku s Lanškrounem “C”, zatím jsme pokaždé hráli se silnějšími soupeři a se slabším Žamberkem nám chyběly první dvě desky, takže jsme tam prohráli těsně 3:2, stejně jako všechna utkání v letošním roce. Od nového roku už musíme zabrat! Proti Mistrovicím “A” očekávám 12.1.2014 základní sestavu ;-).

Ale teď pár slov k nedělní výpravě. Do hrací místnosti jsme dorazili přesně v 9:00, sníh na silnicích cestu naštěstí nezkomplikoval. V autě jsme se dohodli, že nechceme dostat 4:1 jako v posledním zápase loňské sezóny. Domácí poprvé nastoupili v základu, což nám rozhodně na sebevědomí nepřidalo. Ale hlavu jsme neklopili a začali hrát. Zahájení jsem moc nesledovala, ale Vašek během 18 tahů zvládl pomocí krásné oběti porazit pana Pallu (1803).

Ostatní partie těžko hodnotit, protože Vojta stál chvíli hůř a Vašek mi nenápadně sděluje, vždyť ztrácí věž. Pak tam znovu kouknu a najednou má kvalitu víc. Matěj Doleček (1406) to za chvíli vzdává. Vedeme 2:0 a stačí nám už jen půlka!

Vítek proti pan Pilnému (1347) stojí opticky líp, pan Doleček proti panu Křivohlávkovi (1500) opticky hůř, já pořád nevím, co s pozicí, tak zkouším nabídnout remízu. Ale domácí nabídku remízy nepřijímají od žádného z nás. Partie se dohrávají v rychlém časovém sledu. Pan Doleček vysbíral nebezpečné pěšce a nemá daleko k remíze, bohužel v koncovce zahrál nepřesně. Vítkův soupeř si vytvořil volného pěšce, který už nešel zastavit. Zbývá už jen moje partie, lanškrounský rozhodčí si myslí, že se hraje 2 hodiny + 30 minut, vedle nás probíhá zápas KPI, kde se opravdu hraje tempem s přidávanou půlhodinou, ale naše soutěž má hodinu navíc. Tak ubírá Štěpánovi Kolomému (1651) čas, ten mě ale stejně stihne porazit, po vynucené výměně figur už nemůžu zabránit volnému postouplému pěšci.

Ještě přidávám rychlé hodnocení týmu, Vašek se 100% nemá na první v podstatě soupeře, když už nehraje KS Pokyn ;-). Já mám 0,5/3, loni se mi dařilo rozhodně víc. Pan Driemer má 1 bod ze 2, 50% je dobré, asi ho budeme více nasazovat. Panu Dolečkovi se moc nedaří, teď si sám bere volno ;-), dostanou více šancí náhradníci, třeba Jirka Píše má 1/2 z jedné partie. Vojta Holásek 2,5/4, odehrál všechny partie a zatím se mu daří. Druhý nejlepší člen týmu. Vítek má jako já 0,5/3, také má co zlepšovat. Toť vše k hodnocení.

Ještě přidám ukázku z Vaškovi partie.

Jedna pozitivní zpráva na konec, po shlédnutí tabulky jsem s velkým nadšením zjistila, že nejsme poslední! 😀 Ale máme co dohánět!

Vzhledem k tomu, že do Vánoc se v naší soutěži nic nehraje, tak všem přeji veselé Vánoce a co nejlepší formu v novém roce!

One thought on “Poslední letošní výprava Éčka

  • Pavel Holásek napsal:

    Pěkná reportáž. Mám pocit, že éčko se dvěma reportéry na pět desek mezi našimi družstvy v reportážní činnosti vede!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *