Šachový klub Ústí nad Orlicí

45. Memoriál Oldy Hájka

Zdá se, že reportáž tak nějak zbyla na mně.

Naše tradiční štěpánská akce proběhla opět v hospodě U Tří mostů. Slušných 54 účastníků (z toho 14 domácích) se tak akorát vešlo, hrálo se na 17 kol tempem 3 min + 2s/tah, po devátém kole byla pauza na guláš.

Většinou staří známí, tradiční přátelská atmosféra, přípitky do nového roku, povídání o všem, co se komu zrovna vybavilo … a občas nějaké ty šachy. Slušně silných hráčů tu byla řada, bylo normální propadnout se o dvě tři patra a stejně dostat těžkého soupeře.

Turnaj řídila již osvědčená dvojice otce a dcery Šmajzrových. Hostem byl opět starosta města pan Petr Hájek, syn Oldy Hájka, který na začátku sledoval, jak minutou ticha vzpomínáme na našeho bývalého hráče, a na konci předal zvláštní cenu nejlepšímu domácímu účastníkovi (Martin Šmajzr). Turnaj byl zároveň krajským přeborem v blesku, a tedy i kvalifikací na MČR.

Výsledky visí na chess-results, jména Marian Sabol, Aleš Jedlička, Martin Červený asi nikoho nepřekvapí, rozdíly byly těsné. Nejlepším juniorem byl čtvrtý David Výprachtický, seniorem desátý František Navrátil, ženou třináctá Gabriela Sabolová, postup ve své věkové kategorii vybojoval jedenadvacátý Vašek Grundman.

Omluvte kvalitu fotek, nechtěl jsem rušit bleskové partie používáním blesku. Pokud se na obrázcích nenajdete, nebuďte, prosím, uraženi, nejspíš jste byli na těch ještě více rozmazaných, co jsem vyřadil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *