Šachový klub Ústí nad Orlicí

3. turnaj KP HD10-12

se hrál v sobotu 11. 1. 2014 v Dělnickém domě v Lanškrouně. Jirka Krištof si trochu oddechl, že nepřijeli všichni přihlášení, i tak ale celkem 81 účastníků naplnilo kapacitu víc než dostatečně, zvlášť, když byla většinu dne zavřena místnost nad tělocvičnou, kde probíhal důležitý zápas v stolním tenisu. Muselo se hrát i v přízemí, i to přispělo k tomu, že se zvlášť dvanáctky nezvykle protáhly, moc si nepamatuju, že by se v těchto mladších kategoriích hrálo ještě po 15. hodině.

Z Ústí se k standardní pětici přidal ještě Dan Hejkrlík, rozložení sil bylo celkem jasné – v desítkách tři více méně začátečníci, v dvanáctkách naopak tři adepti na velmi dobré umístění.

V desítkách senzačně odstartovala Markétka Holásková, když mi hlásila ve třetím kole třetí bod, tak jsem nevěřil vlastním uším :-). Pak bohužel odpadla, se zbytkem soupeřů už si moc nezahrála. Domča Šmajzrová s Danem Hejkrlíkem předváděli podobné šachy, materiální výhoda či nevýhoda neznamenala nic, rozhodovala poslední chyba :-). Ale oba se nakonec dostali také na 3 / 7, což k jejich zatím minimální herní praxi hodnotím velmi pozitivně. Celkově jsem tuto kategorii nesledoval skoro vůbec, i na předních šachovnicích je k vidění chyb až moc.

Ve dvanáctkách to už je trochu o něčem jiném, velmi dobrý turnaj sehrála Verča Holásková i Kačka Dudlová. Na úplnou špici to sice nestačilo, ale konečné 6. a 9. místo nejsou špatné. Kačka má finále jasné, Verča na něj asi nedosáhne, ale ještě jeden turnaj k dispozici má. Poměrně těžký turnaj sehrál Michal Píše, o slušném umístění rozhodovala poslední partie, kterou bohužel nezvládl a švýcar je v tomto případě neúprosný.

Výsledky jsou tradičně na chess-results: HD10 a HD12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *