Šachový klub Ústí nad Orlicí

Ve čtvrtek do Poličky

Tradiční velikonoční turnaj pro hráče nar. 1996 a ml. (dvě kategorie). Propozice např. na chesspce.cz. Odjezd vlakem z Ústí-města v 7.40, sraz v 7.30. S sebou 50 Kč, přezůvky, jídlo, peníze na jídlo. Přihlášky u mě do pondělního večera (do 20.00). Startovní listiny na chess-results.

8 thoughts on “Ve čtvrtek do Poličky

  • Pavel Holásek napsal:

    Startovní listiny už se plní. Nezvyklé je jejich řazení podle ELO ČR (nikoliv podle rapid ELO).

    • Martin Šmajzr napsal:

      Neboj, bude to podle rapid 😉

      • David Schaffer napsal:

        Tak ne, zatím to nechám podle propozic a národního ELA do 1250 a nad 1251. Při tom přepisování jsem si uvědomil, že bych ten VT turnaj dost znehodnotil. Ten turnaj tak bude mít stále taky náboj, když tam bude o prvenství bojovat několik silných 3. VT. Je tam pro vítěze hodnotnější cena a pohár + medaile pro první tři. Je to asi lepší motivace, než si zahrát jako slabší hráč turnaj s převážně 2. VT a nějakou tou 1. VT a KM, což třeba pro mladší ročníky splňují kvalifkace do 14 a 16 let.

        • David Schaffer napsal:

          P.S.: Ale na zápočet rapid ELA to pošlu normálně podle jejich aktuálního.

          • Pavel Holásek napsal:

            A nemělo by být tedy rapid ELO uvedeno už ve startovní listině? Lze přece říci, že rozdělení do turnajů proběhlo podle ELA ČR, ale ty jednotlivé turnaje už řadit podle rapid ELA. Jinak to nadělá zbytečné nespravedlnosti v nasazování.

          • David Schaffer napsal:

            Jasně, pokud někdo nebude vyloženě proti, tak to minimálně u ELO turnaje (u národního to asi nechám, tam ty rozdíly v nasazení nejsou tak velké a hlavně by se pak všichni chodili ptát, proč někdo nehraje “vedle”) zaktualizuju nejpozději na místě před 1. kolem (bude to spravedlivější). Nechtěl jsem to sem už psát, aby v tom někdo neměl guláš, že rozdělení hráčů do turnajů je podle národního ELA a startovní listiny jsou pak seřazené podle Rapid Ela.

  • Pavel Holásek napsal:

    Zatím přihlášeni: Holásci 5x, Píšovi 2x, Hrůšová, Šmajzrová V., Grundman.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *