Šachový klub Ústí nad Orlicí

Konečně nám skončila sezóna

Z poslední neděle napíšu jen krátkou reportáž, protože se skoro nic zvláštního nestalo, kromě toho, že béčko odvezlo z Palírny šachy, takže jsme málem hráli naslepo a Vašek poprvé nevyhrál.

Oba Josefové Šilarové přemýšleli až příliš dlouho nad jedním tahem, už po druhém tahu jsem hrála s 20minutovým náskokem, který se stále zvyšoval. Avšak Vašek podcenil soupeřův tlak, tak mu nezbývalo než remiz vzít, přestože celou dobu stál lépe. A také už předtím oba Holáskové vyhráli!! Ten mladší (Vojta) s klikou, hrál něco podobného jako proti mně v oddíláku, obětoval figuru a doufal v útok na královském křídle, ale už předtím si nechal vysbírat asi až moc figur. Vypadalo to, že tam nic nenajde, ale v šachách rozhoduje poslední chyba, překvapivě 1:0.

Další bod přidal Vítek, koncovku měl vyhranou celou dobu, sice ji na konci trochu podcenil, ale soupeř hrál pořád o třídu hůř 2:0. Pak přidává zmíněnou půlku Vašek a máme jistý bod a tím i pojištěné celkové 7. místo. Pan Driemer stál také na výhru, ale vysbírali si navzájem pěšce tak, že oběma zbyl volný pěšec, na „háčku“ a na „béčku“, remiz – to už jinak dopadnout nemohlo, i když soupeř tomu doposledka nevěřil. Mezitím jsem vyhrála já, soupeř udělal v časovce zásadní chybu. 4:1 – skvělý výsledek na konec sezóny!

Využívám toho, že na MČR středních škol se hraje kolo a konečně se dostávám k zhodnocení letošní sezóny „Éčka“. Poprvé jsem si vyzkoušela funkci kapitána, docházka relativně vzorná, i když Vítek Holásek stal součástí základní sestavy už v prvním kole, ale myslím, že si zahráli všichni, kdo chtěli.

Celkově se nám sezóna vydařila, dopadli jsme lépe než loňské déčko, i když jsme letos měli o trochu silnější sestavu. Bohužel letos mělo Ústí s docházkou obrovský problém počínaje áčkem, béčko nám stále ‚kradlo‘ Vaška :-), což nás trochu oslabilo. Dohromady jsme uhráli 13 bodů. Vašek ze 6,5/7 a já z 6,5/10, nevydařila se mi především první část sezóny, po Vánocích už jsem se rozehrála. „Náhradníkovi“ Vítkovi se také dařilo 6/10. Bohužel to nemůže jít všem, panu Dolečkovi na rozdíl od loňska nevyšla sezóna, ale jako řidič byl výborný! A pan Driemer hrál „když bylo potřeba“, uhrál 50%, přesto nás jednou zachránil, že jsme nemuseli do Horní Čermné autobusem, také mu děkuji. Vojta měl celkově nepovedenou sezónu, i přesto  4,5/10. Jirka Píše plnil úlohu náhradníka v nouzi nejvyšší, přispěl nám půl bodem. Natka Hrůšová si jednou vyzkoušela hrát soutěž dospělých, zatím sbírala zkušenosti.

Nakonec jsme skončili 7., kdyby nám jednou nevypadla docházka při zápasu se Žamberkem, kam jsem nejela já ani Vašek, minimálně na Lanškroun bychom dosáhli. Skóre jsme měli lepší o 5 bodů, díky těsným prohrám na začátku 3:2.

Všem díky za výkony a za docházku (oproti ostatním družstvům vzorová)!

2 thoughts on “Konečně nám skončila sezóna

  • Honza Pokorný napsal:

    Rád jsem Kátiny reportáže četl a nostalgicky vzpomínal na začátky cca před 12 lety v tehdy okresní soutěži, ve hvězdné sestavě a s hvězdným řidičem Jardou Driemerem v nadupané škodárně 120 na plyn s působivou výzdobou v podobě osvěžovačů s hanbatými slečnami 🙂
    Jinak v mládeži má náš oddíl velmi slušnou sílu a potenciál dalšího růstu, teď jde o to, kolik mlaďáků se rozuteče do světě… přeci jen důvodů pro neopouštění Ústí moc není 😀

  • Pavel Holásek napsal:

    Řekl bych, že soutěž je pro kapitánku i moje kluky velmi přínosná. Vašek už ji výrazně přerostl. Jako trenér bych byl rád, aby hrál častěji i Jirka. Řidiči zaslouží velké poděkování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *