Šachový klub Ústí nad Orlicí

Na vítězné vlně

Na druhé kolo jsem přišla rozhodně vyspalejší, než na prvokolové derby s céčkem, kde jsem prohrála partii s Honzou Smolou, ve které mi počítač ukazoval +7… no stane se (obzvlášť po stužkováku ;-)). Tentokrát nás čekal soupeř z Červené Vody, začalo se pár minut po 10 hodině, všichni v dobré náladě.

Po hodině hry hodnotíme v zákulisí pozice, Vítek nestojí nejlíp, Vojta ještě nic neztratil. Mezitím ale můj soupeř udělal několik chyb a já jsem skončila s časem 1:40, dokonce tedy dřív jak Vojta!  Jirka i Martin vedou o dva pěšce.

U nás tedy v podstatě rozhodnuto, ale céčko zatím bojuje bez kapitána, který jen přihlíží. Mezitím co Češi dostali od Rusů gól na 3:0 (Euro Hockey Tour –  nakonec prohráli 2-4), Martin hrozí několika tahovým matem a soupeř skládá zbraně, Jirka bojuje v koncovce se střelcem a dvěma pěšci víc proti koni. Vojta se dostal pod útok, který neustál. Než Pavel Kylar (kapitán céčka) odešel, zhodnotil pozici nepříliš pozitivně, pan Minařík ztratil figuru a Vítek Kapoun také stál podivně. Určitě bude potěšen výhrou 4:1 nad Kunvaldem „C“. Vítek nakonec po několika hodinovém boji před třetí hodinou partii zremizoval.

Zpátky ale k déčku, Vítek Holásek vyklikařil remízu, dokonce prý mohl ztratit věž, Jirka nakonec koncovku vyhrál. Nakonec jsme tedy vyhráli 3,5-1,5, výsledek, o kterém by si mi před partií ani nesnilo.

A než jsem stihla reportáž dopsat, tak Petra Kvitová přidala třetí bod a české tenistky potřetí vyhrály Fed Cup.

Ještě přidávám svoji asi nejkratší partii v životě.

Přidávám i partii s Honzou Smolou.


Smajzrova-Smola

V téhle pozici podle počítače stačilo 24. h4 Qe5 25. Rhe1 Qd6
26. e7 Nxd5 27. Rxd5 (a získala bych dámu za věž), bohužel na mě zapůsobila únava a sebrala jsem si na b7, což by ještě nebyl moc velký problém, pořád bych stála lépe. Ještě následovalo 24… Nc4 25. Ba6 Nd2+ a prachprostě jsem si nechala dát vidličku a přišla o kvalitu.

2 thoughts on “Na vítězné vlně

  • kylar napsal:

    dekuji katcee za hodnoceni a komentar,urcite mne potesily vsechny vysledky krom hokejistu,bohuzel jsem nejpozdeji ve12 hod musel odjet. ale jak patrno druzstvo zahralo vyborne, opet se potvrdilo, ze divat se je vetsi utrpeni nez sam hrat,obema druzstvum gratuluji a preji do dalsich zapasu stejne uspechy

  • Pavel Holásek napsal:

    Ty jo, přehrávač, to jsou věci …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *