Šachový klub Ústí nad Orlicí

Značně nevyrovnané družstvo …

1.-3. kolo KPDŽ, Svitavy, 19.12.

KPDŽ pro nás není úplně prioritní soutěž, spíš možnost strávit další sobotu šachem, pro někoho první setkání s delším tempem a zápisem.

V sobotu jsme postupně porazili oslabené poličské Béčko 5:1, remizovali se Svitavami 3:3 a prohráli s favorizovaným lanškrounským Béčkem 1,5:4,5.

Při neúčasti Katky Šmajzrové vypadali jednotlivci následovně:

1. Vít Kapoun 3/3

Potvrdil roli lídra týmu, soupeře přehrával lepší technikou, proti Nečasovi si i s chutí zaútočil. Velmi slušné!

2. Petr John 2/3

V první partii vyhrál díky agresivnímu zahájení, ve druhé nenašel možnost zisku druhého pěšce a toho jednoho navíc při nestejných střelcích nezrealizoval. Třetí byla korektní půlka v koncovce.

3. Vít Holásek 0/3

Absolutní propadák, pokračování útlumu z Hlinska. V první partii dostal obyčejný mat na osmé řadě, ve druhé během pár tahů ztratil dvě figury a dostal mat na h2, ve třetí nebyl Vu tím soupeřem, na němž by se Vítek mohl chytit.

4. Lukáš Paukert 1/3

Špatný výkon, hluboko pod Lukášovy možnosti. Hrubky, hrubky, figury jen lítaly. Výhra v první partii byla zcela nezasloužená, soupeř přehlídl jednotažec.

5. Vojtěch Holásek 2/3

Dvě kola slušná. V první partii si mohl dovolit přehlédnout dámu a přesto vyhrát přímým útokem, ve druhé podobně figuru (kterou soupeřka ani nevzala). Ve třetí však ztratil pěšce , dostal se do nepohodlné pozice a předčasně vzdal.

6. Martin Paukert 0,5/2 + 1K

V prvním kole si nezahrál, Polička byla v pěti. Ve druhém směřoval do koncovky bez věže, tu mu však soupeřka nepochopitelně nastavila. Ve třetím dostal mat už ze zahájení. Špatné, aspoň však hezky zapisuje, podobně jako brácha 🙂

Rozhodně je co zlepšovat. Vzhledem k tomu, že podobné družstvo bude asi v Zaječicích, žádná sláva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *