Šachový klub Ústí nad Orlicí

Chvaletice: KSDM a trénink

V sobotu 21. 11. se ve Chvaleticích konaly hned dvě akce mládeže.

A) 1. turnaj KSDM, tedy nejnižší soutěže mládežnických družstev (čtyřčlenných), kde nemohou hrát hráči ze základu vyšších soutěží. S výjimkou Nata a Domči jsme postavili skoro všechny, kdo zbyli. Družstvo hrálo ve složení Kateřina Dudlová, Matěj Kobr, Hana Dostálová, Markétka a Tomáš Holáskovi (ti dva se střídali na poslední desce). Skoro jsem je neviděl hrát, obětavě na ně dozíral pan Kobr.

Nakonec nám celkem těsně utekla bronzová medaile, 4. místo mezi 9 účastníky není nejhorší. Výsledky najdete na chess-results.

Kačka hrála na první dost suverénně, teprve v poslední partii překročila čas. 7/8, 1509.
Matěj
pokračuje ve kvalitních výkonech, porazil mj. Kocandu (1314): 5/8, 1164.
Hanka
na podzim na svém prvním turnaji, 3/8
Markétka
asi 2/4, Tomáš asi 1,5/4 (výsledky nejspíš připisují jednu Tomášovu prohru Markétce, aale zpětně jsme to už nedohledali).

Fajn, každý turnaj je dobrý.

B) Trénink talentovaných hráčů v rámci Krajského centra mládeže se tentokrát setkal s minimálním zájmem – buď jsou Chvaletice pro někoho daleko, nebo už lidi nemají čas, kdo ví. Nakonec jsem tak jediným trenérem byl já a pracoval jsem s pouhou čtveřicí hráčů (někteří se omuvili na poslední chvíli). Věnovali jsme se (jako v kroužku) útoku na krále v centru a strategii koncovek se zaměřením na aktivitu figur. Nejvyšší úroveň prokázal domácí Jareš, největší talent teprve sedmiletý Brožka (čerstvý mistr Čech), z dívek tu byla Bára Málková a naše Verunka. Všichni vydrželi usilovně pracovat, i když jsem skoro o hodinu přetáhl. Za den se těžko výrazně zlepší, ale snad to byla další pobídka.

Připomínám, že usilovný trénink, nejlépe každodenní, by se měl týkat každého, kdo to s naší hrou myslí trochu vážně! 🙂 Už jste dnes řešili diagrámky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *