Šachový klub Ústí nad Orlicí

Gympl v okrese těsně druhý, očekávaný postup BUDE DOPLNĚNO

Přebor družstev škol v šachu, okresní kolo kat. 6. – 9. tř. ZŠ, Ústí nad Orlicí, 25. 11. 2015

Rozbíhá se tradiční cyklus soutěží škol, kterých se dlouhodobě s gymplem úspěšně účastníme. Okresní kolo v kat. 6. 9. tř. ZŠ jsme tentokrát pořádali my. Asi je to vhodnější pro dojezd družstev, na druhou stranu Lanškroun má vhodné prostory, zkušeného Jirku Krištofa a hlavně snad polovinu družstev ve startovním poli. 🙂

Poněkud nervózně jsem si všechno nachystal, načež mi po ránu Swiss Manager oznámil neznámou chybu a notebook se odmítal znovu nastartovat (hlavně že jsem všechno doma třikrát vyzkoušel). Po deseti minutách zoufalství ale všechno naskočilo a mohli jsme zahájit. Ke spokojenosti mi chyběl jen funkční internet (kvůli stavebním úpravám byly odpojeny školní wifiny).

Jedenáct družstev je méně než loňských čtrnáct, ale pořád v kraji jasně vedeme. Z Ústí jsme tu ovšem jen my, ZŠ Komenského je vybraná (hráči přešli k nám) a jiné školy se neúčastní nikdy.

Z loňského úspěšného týmu už odcházejí ke starším Vašek a Vítek, přesto v okrese patříme k favoritům. Naše družstvo má hned tři dívky a Vojta má taky dlouhé vlasy, takže jsme docela unikát.

V podstatě bylo jasné, že s Lanškrounem postoupíme, šlo jen o to, ze kterého místa (i když i Mýto se dlouho drželo na dostřel). Lanškroun byl nakonec šťastnější, asi právem, těsně nás porazil a v dalších partiích, kde byl případně ohrožen, triumfovaly zkušenosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *