Šachový klub Ústí nad Orlicí

Tenkrát v Mistrovicích

1. kvalifikace KP mládeže kat. H+D16, H+D14, Mistrovice, 18. 11. 2017

Už je to zas dávno. Do Mistrovic nás většinu vzal pan Kobr, ze Třebové dojeli Leksovi. Výsledky na chess-results.

V šestnáctkách Verunka a Soňa, obě usilují o finálovou osmičku. Verunce se v Mistrovicích daří (na jaře tu excelovala v KP v rapidu); ve třetím kole porazila Zemana, v pátém největší konkurentku Pilnou, trochu jí nahrál los, prohrála jen s Novotným a Jarešem, skončila třetí před borci jako Zeman a Pavlíček, dosáhla 5/7 a výkonu 1714, samozřejmě první dívka. Soňa poprvé v šestnáctkách hrála zhruba to svoje, mrzet  ji může půlka v prvním kole se slabším hráčem, to švýcar neodpouští; porazila slabší, prohrála se Zemanem a Jarešem, 4/7,  10. místo, 4.dívka (na druhé místo zezadu vyletěla Bára).

Ve čtrnáctkách pět našich zástupců, nikoho silného nemáme, nejlepší z našich tam je Matěj patřící ještě do dvanáctek. Zahrál si silný turnaj, slušné partie, v prvních pěti kolech prohrál jen se Stočkem, pak ho zařízl los, když mu po prohře s Roubem naložil Ďuriančíka. 4/7, bodově se tak na něj dotáhli Domča s Tomášem Macanem, kteří mi svým výkonnostním vzestupem udělali velkou radost, vždyť Domča nechodí na kroužek a Tomáš patří do mladší kategorie, přitom tady skončili v první půlce, Domča s výkonem 1213, Tomáš 1131 (potvrdil tím 4.VT, kterou získal už předtím ve Svitavách). Na třech bodech skončil Mot, který po výhře v prvním kole dostával tři kola silné hráče, a Markétka, která už by měla dělat víc bodů, čtrnáctky jsou totiž její kategorie (spolu s Domčou a Adamem, který tam tentokrát chyběl).

V obou kategoriích se ukázaly dívky, které se mezi klukama rozhodně neztrácejí. (Když jsem viděl, jak Pejřimovská hraje na pár vteřinách náročnou věžovku, docela jsem žasl.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *