Šachový klub Ústí nad Orlicí

KPDŽ? Co to je?

V přehledu minulých akcí stále nemám skluz ani měsíc, na skok tedy k našemu  šestičlennému žákovskému družstvu. To si zajelo 16. 12. do Poličky na jediné utkání s tamním B týmem. Vyžadovalo to před Vánoci kázeň základní sestavy i ochotu pana Kobra, který všechny pobral do auta. Na místě pak bylo ještě nutné čekat, než skončí ranní zápas s Lanškrounem.

Obětavost se ale vyplatila, výsledek předčil moje očekávání (koukal jsem na něj večer z Příbrami). Jasné vítězství 5,5:0,5. Partie jsem pak zadával o Vánocích, vypadalo to takhle:

Verunka toho proti favorizovanému Michalu Simonovi tak moc nepředvedla, po rozháraném popotahování půlka. Míša černými na hrubku Michala Martínka nečekal nija dlouho. Soňa se naopak nadřela, s Langrovou vypustila výhodu do koncovky nestejnopoláků, tu naštěstí soupeřka nehrála přesně  (81 tahů!).

Matěj svou francouzskou ovládá, Vaškovi Šafářovi už po zahájení vybral centrální pěšce a hurá do koncovky! Adam hrál s Dolejšem, nejdřív nevyužil převahu ze zahájení a dokonce přišel o figuru, ale pak si s chutízaútočil na krále v centru. A konečně Markétka nastavěla s Pavlem Bouškou velmi pěknou zavřenou pozici, pak ji na sebe nesmyslně otevřela, ale soupeř přehlédl mat na f2.

Vítězství potěší, postup ale nehrozí, něco jsme už ztratili a Hlinsko je příliš silné. Výsledky na chess-results.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *