Šachový klub Ústí nad Orlicí

Druhá výhra v soutěži

Další zápas nás zavedl do České Třebové. Vyjeli jsme za nimi v sestavě

– Mastný
– Švec
– Holásková Veronika
– Kobr Matěj
– Píše Michal

Snažil jsem se sledovat i ostatní, abych jsem pak nepsal jen výsledky, jenže jsem se tím pádem asi méně věnoval své partii, obzvlášť jsem asi ztratil ostražitost, když mi soupeř úplně zadarmo nechal figuru. Takže já jsem mu pak nechal lapit mou dámu před králem. Tím, že to bylo dvě figury proti dámě, jsem to ještě zkusil dál. Mezitím se partie Veroniky vyvíjela pěkně a soupeř Michala bílými obětoval koně na f7, ale žádné nebezpečí z toho moc nebylo.

První dohrál Matěj. Jeho partie se různě přelévala, chvíli to vypadalo na prohru, chvíli na remízu. Partie nakonec došla do pěšcové koncovky, kde udělal soupeř chybu a Matěj už to pohlídal. Druhá dohrála Veronika, soupeřův král podlehl tlaku Veroničiných figur. A třetí vítězný bod udělal pan Mastný. Moc jsem si nevšiml, kde se to zvrtlo, protože dlouho byly na šachovnici všechny figurky a ničeho jsem si nevšiml, ale najednou měl pan Mastný převahu před soupeřovým králem, kterou zúročil. Mě se nakonec podařilo se z té šlamastyky dostat. Postupně už to nebylo S+J / D, ale S+V / D a nakonec se mi podařilo pomocí hrozeb vidličkami jezdcem či matování soupeřova krále také lapit soupeřovu dámu. Posledním dohrávajícím byl Michal. Jeho partie se také různě přelévala, nakonec vykrystalizovala v S / 3p a soupeři se domluvili na remíze.

Máme tedy pro dnešek splněno, další výhra je na světě a teď už aspoň s nějakým bodovým ziskem nás čekají silné týmy Trnávky a Němčic. Příště nás v Ústí čeká první jmenovaná Trnávka.

Děkuji všem za účast, děkuji za spolupráci panu Leksovi a Kobrovi ohledně účasti Matěje a těším se na příště za 14 dní do Šnytu. Na šachy samozřejmě 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *