Šachový klub Ústí nad Orlicí

Klikaři

ŠK Ústí nad Orlicí A – Sokol Zaječice 6:2

Zase jednou za měsíc domácí svátek šachu, tři družstva ve Šnytu. Áčko hostilo tým Zaječic, který byl v tabulce hned za námi. Když už nejezdíme na Lípu, přijede tým hodně podobný.

I když tolik zas ne, protože hostům chyběl první Jirásek a třetí Fiedler, hned se nám hrálo líp. My jsme si mohli vybírat, do družstva se nevešel Jarda ani Zdeněk Šimek, i Pokyn přišel až fandit a analyzovat.

Během své bojovné partie jsem pouze letmo zaregistroval, že v pravidelných rozestupech sbíráme body až ke konečnému vysokému vítězství. Martin půlil skoro bez hry a jal se zapisovat partie obou družstev, Vláďa tam něco natahal a zapůlil na prahu koncovky (bez konzultace s kapitánem, se soupeřem 1600-, to není ideální!). Vyhrál Kuba, vyhrál Zdeněk Beil, za stavu 3:1 šance byly, zejména Jenda měl kvalitu.

Pak ani nevím, v jakém pořadí  se končilo, šeptem jsme analyzovali a najednou se začalo mluvit nahlas. Vašek a Vlasta půl, Jenda a já bod, celkově 6:2.

Diváci a Martin už ale věděli, co všechno se v partiích seběhlo; skutečně, taková  hitparáda zvratů, přehlédnutí a omylů se jen tak nevidí. Posuďte sami.

Jednička je skoro jediná deska, kde nestihli nic vyvádět. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. 😉 Aneb šachový půst.

Na dvojce bílý obětoval zcela nekorektně.

Na trojce jsem se učil volžák tak šikovně, až jsem byl dvoutahově řachlej. Soupeř ale obrat neviděl ani po dlouhém zamyšlení a v kisně jsem měl jistější ruku.

Vašek nejdřív přešel do mizerné koncovky, pak mu soupeř dal kvalitu, ale najít přesný sled tahů k výhře už se nepovedlo.

Vlasta tlačil, až přehlédl dvoutahovou vidli. Bez kvality hledal kompenzaci až do prohrané pozice, ze které vyklouzl v hodině dvanácté.

Jenda si kvalitu rád sebral a v závěru uplatnil.

Kuba si soupeře vodil, kam chtěl, až přehlédl boční úder Vh4, černý se ale záhy více než revanšoval.

Vláďa nic nepřehlédl, ale taky nic nevymyslel.

Sečteno: prohranej jsem byl já, asi Vašek, Vlasta, asi Kuba – ale máme z toho tři body. K tomu jsme dostali dárek na dvojce. Nedala by se ta klika nějak rozkládat do víc zápasů? Minule nám chyběla …

Bohužel nám nepomohlo béčko, Chrudim body neměla vůbec jisté. Klopýtly aspoň Polabiny D. Držíme medailové umístění. Hurá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *