Šachový klub Ústí nad Orlicí

Sezona E týmu skončila úspěšně

Vzhledem k mé pracovní vytíženosti v průběhu této sezony jsem se, bohužel, nedostal k psaní informací z každého zápasu jako v loňské sezoně. Tak se to snažím napravit aspoň teď po skončení sezony.
Oproti loňské sezoně jsme byli posíleni o další dospělé z vyšších týmů (Pavel Kylar a pan Volf), přičemž v 6. kole příjezd do Kunvaldu s panem Volfem na páté šachovnici byl pro soupeře šok.
Oproti loňsku se nám dařilo, dařilo se vyhrávat jednotlivé partie i celé zápasy a dle mého názoru si všichni pěkně zahráli. Ze soupisky, která čítala 14 jmen, si nakonec během 9 kol sezony zahráli všichni. Premieru si odbyli Adam s Tomášem Macanem, zkušeně už působili mladí z loňské sezony – Soňa, Matěj, Dominika. Všichni, co hráli více než jedenkrát, alespoň jednou vyhráli, včetně Tomáše Macana. Adam skvěle rozhodl poslední zápas, Matěj za obě sezony ze 7 partií ani jednou neprohrál (+3,=4), Soně se letos vícekrát podařilo z horší situace dostat vynikající hrou v koncovkách a neprohrát dané partie.
Dovolím si podotknout, že pokud by se soutěž hrála na dřívější olympijský způsob, tedy partiové body, tak bychom byli první. Reálně jsme skončili třetí z 10 týmů, což je super.
Děkuji všem za skvělou spolupráci při sestavování soupisek a že se případné drobné komplikace podařilo vždy vyřešit. Těším se, že si zase příští sezonu zahrajeme. Děkuji všem rodičům za vynikající spolupráci. Přeji pěkné (i šachové) léto a na podzim naviděnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *