Šachový klub Ústí nad Orlicí

Minivýprava na megacestě

aneb Tomáš v Chotěboři

4. kvalifikace KP mládeže kat. H+D12, H+D10, Chotěboř, 23. 3. 2018

V mladších kategoriích je to letos s naší účastí spíš slabší. Vzhledem k možnosti hrát v příštích týdnech v Mistrovicích nebo v Ústí jsem ani moc nevyzýval naše začátečníky, aby vyjeli do daleké Chotěboře – a oni sami se do toho nehrnuli. Jediným naším zástupcem tak byl Tomáš Holásek, který si potřeboval pohlídat postup do finálové osmičky.

Budíček před pátou, cesta ranní mlhou a sledování východu slunce, snídaně na chotěbořském náměstí, prezence … a půl dne skoro pryč. Nezávidím oddílům, které mají na turnaje větší dojezdovou vzdálenost, na výkonnosti dětí se to musí projevit.

Na Tomášově výkonnosti se možná projevila dlouhá cesta, možná mimošachový program (stolní fotbálek, párky v rohlíku a podobná lákadla), každopádně mu oproti obvyklým výsledkům bod chyběl, 4/7 při tomhle počtu hráčů na předek nestačí. Výsledky zde.

To ale nijak nevadilo, protože nikdo z jeho konkurentů se výrazně neutrhl, vepředu skončili jen jistí postupující, Tomáš tak ze sedmého místa v celkovém pořadí v pohodě do finále postoupil. (Celkové výsledky se jistě objeví na chesspce.cz.)

Doufejme, že ho v Mistrovicích, kde se budou hrát vyšší kategorie, doplní ještě aspoň tři naši.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *