Šachový klub Ústí nad Orlicí

Lanškrounské (hromo)bití

Krajský přebor družstev mladších žáků, 30.4.2011, Lanškroun

Vzhledem k tomu, že většina hráčů našeho kroužku patří k těm mladším, nedělalo nám potíže šestičlenné družstvo hráčů nar. 1999 a ml. postavit. K optimálnímu složení nám chyběl ještě Martin Paukert, dosud neregistrovaný Honza Kleisl a možná i Michal Šmajzr. Dokonce nás bylo sedm, takže jsme Vítka Faltu půjčili konkurenčnímu ŠK Kámen Libchavy, aby si všichni zahráli co nejvíc.

Říkal jsem si, že bychom nemuseli být úplně bez šancí, zvlášť když jsme v prvním kole porazili právě ŠK Kámen hladce 6:0. Pak jsem se teprve podíval na soupisky konkurence, spatřil jsem Polabiny s Matějem Půlpánem, Kožúškem, Jakubem Cachem atd., Lanškroun s Havelkou … a sny o úspěchu rázem vzaly zasvé. Navíc se některým dařilo méně než mohlo, takže jsme ztráceli i se družstvy srovnatelnějšími.

Vojta Holásek (1/8) herně na první desce nepropadl, ale chyby udělal. Nezužitkoval figuru navíc proti Feltlovi, dokázal prohrát koncovku V x p proti Nešpůrkovi a do třetice přehlédl se Šolcem jednotažec na g2. Půlpán, Havelka a Žejdlík potom už nebyli soupeři, na nichž by se mohl chytit. Vít Holásek (3/8) porazil jen čtyřky, na silnější nestačil. Jirka Píše (2/8) a Veronika Šmajzrová (2,5/8) udělali tu a tam něco, na některé soupeře mohli stačit stěží, s jinými si vybrali slabší chvilku. Kateřina Dudlová (3,5/8) postoupila na pátou desku, byť byla nejmladší hráčkou družstva, a uhrála toho dost, Švandu, Brejšu a Cacha zatím porážet nebude … Veronika Holásková (4/7 + 1K) byla jediná ze družstva v plusu, ale zase proti nejslabším soupeřům. Vítek Falta (1/8) hrál za ŠK Kámen, nenechal se odradit prohrami a dokázal porazit Bydžovského z Polabin (4.VT).

Klasickým doplňkem turnaje byl fotbálek v tělocvičně, nečekanou zvukovou kulisu doplnila téměř letní odpolední bouřka.

Celkově vzato o body nešlo, postupová místa byla příliš vysoko, jako trénink se silnými soupeři to mělo smysl. Kromě Vítka Holáska může hrát družstvo ve stejném složení ještě dva roky, bude to určitě lepší.

Výsledky jsou na chess-results, reportáž zatím publikovalo Hlinsko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *