Šachový klub Ústí nad Orlicí

12,8

Tentokrát čekalo Ústí E letohradské béčko, jeden z papírově porazitelnějších soupeřů. Vzhledem k tomu, že náš kapitán nemohl, tak jsme museli jet sami – číslo v nadpisu znamená věkový průměr nastoupivší sestavy :-). Na nádraží jsme se ovšem sešli jen dva, protože Vašek už seděl ve vlaku a Holáskovi už byli v Letohradu.

Soupeři se sešli v téměř základní sestavě, i přesto jsme si říkali, že bychom mohli nějaké ty body udělat i bez Martina Dudly. Začátek nevypadal špatně, všichni začali slušně, Vašek Grundman hrál Benoni proti Bohumíru Maceškovi (ELO 1797), já (Katka Šmajzrová) zavřenou sicilku proti Petru Hejlovi, Vítek Holásek Birda proti Vladimíru Maceškovi (ELO 1615), Vojta Holásek dva jezdce v obraně proti Ondřeji Janečkovi (ELO 1483) a Jirka Píše dámský gambit proti Josefu Lorencovi (ELO 1373). Všechny pozice v tu chvíli vypadaly slušně.  Pak dokonce Vojta získal figuru.

Jirka také nestál špatně, chvíli měl i pěšce navíc. Mezitím na 4. šachovnici jako obvykle partii skoro odblical Vojta, ale získanou figuru naštěstí zužitkoval a vyhrál. Konec partie jsem neviděla. 1:0

Další skončil Jirka, který tam udělal chybu (prý byl jeden čas i vyhraný) a dostal mat. 1:1

Za chvíli se vzdal Vašek, který nezvládl soupeřův tlak na královské křídlo. 1:2

Abychom stihli vlak v 11:43, tak jsem v partii s pěšcem míň nabídla remízu a soupeř ji naštěstí přijal, protože Vítek v pozici se 3 pěšci míň nemohl vyhrát a tím pádem nebyla už žádná šance na výhru. Dohrál pár minut po mně. Takže konečný výsledek 1,5 : 3,5.

Příště nás doma čeká Kunvald C. To předposlední místo už musíme udržet 😉

5 thoughts on “12,8

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *