Šachový klub Ústí nad Orlicí

46. ročník Memoriálu Oldy Hájka v blesku

Další ročník našeho erbovního turnaje je za námi. Od Tří mostů se zase jednou vrátil do Popradu. Účast slušná, staré známé tváře, držíme kontinuitu.

Turnaj opět navštívil a zahájil Petr Hájek, syn Oldy Hájka, i po letošních volbách starosta města, a tradičně věnoval cenu pro nejlepšího ústeckého hráče (hned na začátku bylo pro jistotu vymezeno, že má jít o hráče našeho klubu, takže ze hry vypadl Martin Šmajzr hrající za Rychnov a Vašek Grundman za Polabiny).

Trio Martin Červený, Jakub Půlpán, Marian Sabol uteklo ostatním o dva parníky, od čtvrtého místa už byla tlačenice, kde rozhodovaly drobnosti: stačily dvě chyby a letěli jste pořadím o desítky míst dolů. V první desítce vládla zkušenost, starých matadorů se tam propracovalo hodně.

Ústecká účast slušná, hned osmnáct hráčů (včetně Martina a Vaška), to by byla pěkná blesková liga. Nejlepší z nás byl jako loni Vašek, ale kvůli přestupu cenu nedostal, šťastným výhercem jsem se stal já jen o chlup před Jardou. Velmi slušně hrál Petr Mareš, solidně si polepšil Petr Jániš, řadu našich předběhl Vojta výhrou nad Vláďou Kalouskem v posledním kole. Ostatní naši jsou buď na svém, nebo si pohoršili. Ale jen o výsledky tu nikdy nešlo, podstatné je se potkat, vidět, mluvit spolu, bilancovat.

Celkové vyznění mi letos přišlo takové střízlivější, mnozí asi jeli do Litomyšle, někteří neměli na bujaré oslavy náladu; zahráli jsme si, prohodili pár vět a rozešli se.

Co ještě? Hlavní rozhodčí byla Katka, námitková komise neměla důvod zasahovat, nejlepším juniorem Jakub Půlpán, nejlepším seniorem Luboš Šilar, nejlepší ženou Katka. Turnaj byl krajským přeborem v blesku a počítá se na FIDE ELO.

Výsledky na chess-results.

One thought on “46. ročník Memoriálu Oldy Hájka v blesku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *