Šachový klub Ústí nad Orlicí

Kalamitní soutěž žákovských družstev

Lanškroun, 9.1.2010

Krajská soutěž čtyřčlenných žákovských družstev je tradiční možností, jak nechat zahrát  úplné začátečníky i děti o malinko pokročilejší. Většina zkušených je už na soupiskách ve vyšších soutěžích a volní hráči tu nejsou povoleni. Turnaje bývaly tradičně početně obsazené.

Je otázka, jak by tomu bylo letos v povánočním termínu, ale všechny spekulace uťal náhlý příval sněhu. Do Lanškrouna tak přijela pouhá dvě hostující družstva (Litomyšl a naše Béčko), která si zahrála spolu s domácím Céčkem a Déčkem turnaj dvakrát každý s každým.

Při přípravě nominace jsem si uvědomil, že náš kádr je poněkud úzký. Družstvo jsme přesto dali dohromady (než se odhlásil Jirka Píše, měli jsme dokonce i náhradníka). Po delší době si zahrál Honza Holásek, čerstvou čtvrtou výkonnostní jel obhajovat Martin Paukert, na svůj vůbec první turnaj se vydala Kateřina Dudlová a jistotou na čtvrté desce byla Verunka Holásková.

Družstvo skončilo třetí, podrobné výsledky najdete na chesspce.cz. Jakžtakž bodovali Holásci (Honza 2,5/6, Verunka 3/6), horší to bylo uprostřed (Martin1/6, Kačka 0/6). Partie jsem neviděl, nemůžu posoudit kvalitu, jistě aspoň někteří soupeři byli nad naše síly. Doufám, že výsledek nikoho neodradí, Kačka Dudlová (nar. 2004!) na kroužku tradičně obírá Verunku o jednu figuru za druhou, hrát třetí desku si zasloužila.

Díky zaslouží obětavý řidič Martin Dudla, škoda, že jeho první “trenérská” akce neprobíhala tak atraktivně, jak mohla. Autorem fotek je pořadatel Jiří Krištof.

Zprava Honza, Martin

Zprava Honza, Martin

Zprava Kačka, Verunka

Zprava Kačka, Verunka

Naše Davidky proti Goliášům

Naše Davidky proti Goliášům

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *