Šachový klub Ústí nad Orlicí

Diskuse druholigová aneb to bude prostě maso

Otevírám tradiční předsezónní pokec nad soupiskami. Budou týmy nastupovat kompaktní, nebo děravé? Bude tentokrát boj o postup skutečně ostrý a zapojí se do něj víc družstev? Naleznou prvoligoví spadlíci motivaci k návratu nahoru? Budou mladíci z Polabin řádit jako štiky mezi líny? Naberou družstva na chvostu velkou ztrátu, nebo budou kousat?

Kdo chce dělat ramena, předstírat skromnost nebo předvést kvalifikovaný odhad, jen do toho!

7 thoughts on “Diskuse druholigová aneb to bude prostě maso

  • Pavel Holásek napsal:

    Nepíšeš, Mariane, o Mýtě, které, když nemůže spolupracovat se západním oblastí od Chrudimi po Lípu, využívá možnosti v Poličce – to vás asi rozumně drží. Nás podobně zvedá jiná čás loňského poličského áčka. Jinak bychom měli veliké problémy (my větší než vy). Skoro bych čekal, že se namočí Akis, ale těm hrozí sestup každoročně a mají v tom své zkušenosti. Oživením bude Litovel, zase pro nás nová zkušenost. Proti Moravě nám to celkem jde, tak uvidíme.

    • Marian Sabol napsal:

      Situace v Mýtě je již řadu let stejná. Pravidelně ligu z rodilých Mejťáků hraje pouze Luboš Ptáček. Z přistěhovalců jsem to já, pak Jirka Kosek, z Vraclavi dojíždí Tomáš Trhal a z Hradce Jirka Doseděl, původem z Dolního Újezdu. V posledním roce se hodně zlepšil Marek Kosek a ohrožuje Tomáše Trhale na místě naší dvojky. Stabilním a jistým náhradníkem je Dušan Lipavský. Bohužel skončil Milan Beneš, který kdyby se věnoval šachu, tak by byl taky stabilním článkem sestavy. Vzhledem k možným omluvenkám se tak vždy musíme poohlédnout po jiných klubech, se kterými bychom mohli vzájemně spolupracovat. Naštěstí jim taky máme většinou co nabídnout. A díky tomu letos bude hrát Vysoké Mýto již podesáté v řadě 2.ligu (s jednoroční návštěvou 1.ligy) – Vzhledem k tomu, že je v pravidelné sestavě pouze jeden rodilý vysokomýťák, je to podle mě skoro neuvěřitelné.

      • Pavel Holásek napsal:

        Ano, vaše kontinuita je úžasná, navíc hráváte ve vyšších patrech tabulky. Mít slušný “koaliční potenciál” se hodí nejen v politice. My jsme na tom svým způsobem podobně – vždycky si říkáme, že to odehrajeme se svýma lidma a pak jsme při pohledu na soupisky rádi, že nám někdo pomůže. A rodilých oušťáků v základu teda taky moc nemáme, jak koukám. 😉

  • Marian Sabol napsal:

    Tak jsem to trefil 2.8. docela přesně: https://www.sachyuo.cz/?p=10496#comments. Papírově jasní favorité HK, Losiny a Polabiny B, ale ve všech třech případech bude záležet na tom, v jakých sestavách ve skutečnosti budou nastupovat. Do boje o postup se určitě bude chtít zamíchat i Rychnov, kterému se podařilo udržet polskou ekipu.
    Na opačném konci papírově Zábřeh a chtělo by se napsat i Polabiny C, ale vzhledem k jejich věku bych jim minimálně 50 ELO bodíků přihodil a rázem jsou na stejné úrovni jako dalších 6 družstev! No jak už napsal Pavel – bude to pěkné maso a pravděpodobně velký boj až do posledního kola.

  • Honza Pokorný napsal:

    Je to nějaký silný 😀 Takže záchrana v posledním kole vypadá celkem reálně 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *