Šachový klub Ústí nad Orlicí

Letmé ohlédnutí za soutěžemi mládeže

Kromě turnajů, o nichž jsme tu referovali, už během posledních týdnů proběhlo i ledacos jiného. Zde aspoň stručný přehled.

Z ligy dorostu jsme spadli, hrajeme Krajský přebor družstev starších žáků, kde jsme favority a v prvním trojkole ve Chvaleticích (12. 11.) jsme to potvrzovali, byť ne bez šrámů. Družstvo vedl (vezl) Martin Šmajzr.

17. 11. jsme pořádali trénink krajských talentů, coby domácí jsme měli jasně nejpočetnější zastoupení, pokročilou skupinu vedl IM Richard Biolek ml., méně pokročilé já. Makali jsme naplno!

Matěj Kobr byl zatím opět v Harrachově na MČ kat. HD10 (16. – 20. 11.), bojoval v první půlce, ale prohrál poslední dvě kola. Přesto skončil nad svým nasazením, 4/9, výkon 1138.

Krajská soutěž družstev mládeže se konala v Lanškrouně 26. 11., pan Kobr vzal do auta sedm dětí, které pořadatel doplnil osmým hráčem, takže jsme měli dvě družstva: v B týmu bodoval zejména Matěj a Adam (oba 5/7), hůře už Tomáš a Markétka, skončili šestí; C tým byl až poslední, jedničku hájila Hanka, ostrý start zažili František Štrup a Roman Čtrnáct, nenechte se prohrami odradit!

Lépe se dařilo školám, okresní kola proběhla opět v Lanškrouně. 30. 11. první stupeň, družstvo ZŠ Komenského bylo třetí po pěkných výkonech, bohužel dva týmy byly ještě lepší, asi nepostupujeme (Markétka 6/7, Tomáš Holásek a Domča Šmajzrová 5/7, Tomáš Macan 3/4, Adam Borovička 2/3), za doprovod díky paní Šmajzrové. 1. 12. druhý stupeň, gympl nezaváhal, konkurenční gympl z Lanškrouna byl oslaben o Kocandu a nestačil nám, první místo a postup (Verča a Verunka 5/7, Kačka 7/7!, Michal Šmajzr 6,5/7)!

One thought on “Letmé ohlédnutí za soutěžemi mládeže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *