Šachový klub Ústí nad Orlicí

Derby exdruholigové (a jiné zápasy) TORZO ČLÁNKU

ŠK Ústí nad Orlicí A – TJ Lanškroun A 5,5:2,5
ŠK Ústí nad Orlicí B – ŠK Bohemia Pardubice 2,5:5,5
ŠK Ústí nad Orlicí E – TJ Lanškroun C 2:3

Slíbil jsem článek, ale doma mi nejde internet. Bude někdo psát béčko a éčko?

Zatím jen tolik, že jsme ve Šnytu hráli tři utkání naráz, což je náročné na prostor a organizaci, ale zase ten svátek, když 21 (!) ústeckých hráčů vůbec existuje, natož pak hraje šachy … Šanci dostala řada mladých, to je taky nadějný.

Ve druholigovém derby jsme vloni hráli s Lanškrounem o záchranu, letos jsme se tedy střetli o soutěž níž :-(. Největší esa (Bernášek, Havelka, Hrubeš) nepřijela (asi většinou 1. liga?), takže jsme byli favority a postupně se to potvrdilo, partii jsem otáčel já, zkušenost ukázal Jarda, bojovnost Zdeněk Šimek; výhra těsně unikla Kubovi, jinak remízy, některé rychlé, některé po vyrovnaném průběhu.

Béčko bylo naopak outsiderem, postupně prohrávalo až 0:4, korigovali v závěru, partii podobně jako já otočil Martin Poslušný, cenné remízy vybojoval Jirka Píše, Pavel Kylar a až zázračně náš Vítek.

Éčko nasadilo poprvé Matěje Kobra, který debutoval pěknou remízou, celý bod získal Martin Dudla (asi taky otáčel pozici bez figury) a půlku přidal Honza Smola, kterému ovšem Julie Kalousová ukázala, že s mladými se musí počítat.

Rozbory trvaly do tmy.

BUDE DOPLNĚNO

3 thoughts on “Derby exdruholigové (a jiné zápasy) TORZO ČLÁNKU

  • jn napsal:

    Výhra byla blízko, hlavně na závěr v té koncovce…ale neviděli jsme to ani v rozborech. Ve8, který jste mi zkritizovali že lepší bylo rovnou h5, bylo ok, potom jsem ale už neměl chodit h5 ale rovnou Ve3+. Když půjde dolů, dostane mat po Va2+ a Vc3, a když Kg4, tak Va2 s hrozbou Vg2 s dalším h5 a Vg4 mat. Krýt jde jenom za cenu ztráty věže…..
    Hodil bych se diagram ale nevim jak….

    • Pavel Holásek napsal:

      Diagram mám v plánu. Nebo můžeš poslat pgn Martinu Poslušnému, ten s tím teď experimentuje.

      • Marty napsal:

        Teď by měl jít nejen do článku, ale i do jeho komentáře vložit diagram ve tvaru FEN, např.
        [fen]rnbqkbnr/pppppppp/8/8/8/8/PPPPPPPP/RNBQKBNR w KQkq - 0 1[/fen]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *