Šachový klub Ústí nad Orlicí

Gympl Chess Girls s postupem

Poté, co jsem dnes ve Šnytu zodpovědně přemýšlel nad svou partií (a jen v rychlosti obhlížel, jak ústecká mládež ztrácí materiál – koncentrace!), šokoval mě Pokyn při odchodu informací, že reportáž píšu já. Nakonec jsem se teda k počítači dovlekl – a hle, zuřivý reportér tvoří sám. Mohu  tedy dohánět resty, pokud jde o uplynulé akce.

Přebor škol v šachu – okresní kolo kat. 6. – 9. tř. ZŠ, Lanškroun, 30. 11. 2017

Soutěž, v níž dlouhodobě zažíváme úspěchy, je tu s dalším ročníkem. Odrostli loňští kvartáni (dvojčata Šmajzrova), nastoupili primáni (teda primánky).

V šachu, který je převážně mužskou disciplínou, je existence čistě dívčího družstva zcela výjimečná – ale letos je to tak, na malém gymplu kluky s odpovídající výkonností nemáme. Sestava byla jasná, otazník visel jen nad tím, jestli se nám včas uzdraví první šachovnice.

V Lanškrouně to letos bylo mnohem napínavější než jindy, kvalitu mělo zhruba šest týmů, čtyři z nich vážně usilovaly o postup (ten mají zajištěna dvě družstva, možná se dostane i na třetí). Hráli jsme vepředu, ale zas tak jsme nedominovali – čtyři výhry a tři zápasové remízy.

V posledním kole jsme udrželi remízu 2:2 s Gymnáziem Vysoké Mýto, tím jsme je v tabulce nepustili nad sebe, ale předstihla nás Dolní Čermná, které los nahrál slabšího soupeře. Zlato to tedy není, ale 2. místo a postup do krajského kola máme.

Veronika Holásková (4.B) získala 5/7 proti jedničkám ostatních týmů, Kateřina Dudlová (3.B) se rozpomněla na svou šachovou minulost a válcovala to jako za starých časů (6/7), nové hráčky se snažily vzadu, Dominika Šmajzrová (1.B) měla silnější soupeřky a kazila v závěrech partií (2/7), zabrala ale právě včas proti Mýtu, Markéta Holásková (1.B) si vzadu užívala bodové hody (5/7).

Výsledky na chess-results.

Krajské kolo bude 9. 1. ve Svitavách, zároveň i střední školy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *