Šachový klub Ústí nad Orlicí

Připomenutí připomenutí

49. ročník Memoriálu Oldy Hájka v blesku, Šnyt, 26. 12. 2017

Rok před jubilejním ročníkem proběhl poklidně. Martin vynechal, že ho pingpong baví víc než nějaký  šachy ;-), ale Katka ho v pohodě zastoupila. Šnyt otevřel jen pro nás, do salónku jsme se vešli a hrálo se naplno. Je to jen můj dojem, že letos převažovala samotná hra nad společenskými aspekty? Je fakt, že jsem pak nešel k Babyce na afterparty …

Výsledky na chess-results jste určitě dávno viděli. Kulatých padesát hráčů (padesát kulatých hráčů? – to ne), mezi nimi žádný začátečník. V čele startovní listiny dvě IMka (teda jedno skoroGMko) a dvě FMka, ti všichni se taky s náskokem seřadili na prvních čtyřech místech, i když Pavel Šimáček musel dohánět těžký start, Aleš Jedlička utrpěl dvojitý šrám před obědem a Kubu Půlpána nešetřili mladí – Buločkin a brácha Matěj – kteří skončili hned za ním. Jedině druhý Marián si své prohry rozložil racionálně. Pak už smečka pronásledovatelů s minimálními odstupy.

Jestli dobře počítám, hrálo hned 17 domácích, o flašku starosty města (Oldova syna Petra Hájka) se přihlásil Kuba, i podle Buchholzu to vypadá, že právem, my ostatní jsme se v tom plácali tu líp, tu hůř. Nejlepším seniorem byl Olda Lorenc, o nejlepší ženě se rozhodlo na 43. – 45. místě, kde to našim adeptkám natřela výborně hrající maličká Adéla Třasáková – vím, že umí důkladně myslet, ale ona umí i blicat!

Za rok to bude, doufám, mazec. (Ten soudek starosty města si zamlouvám. 😉 )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *