Šachový klub Ústí nad Orlicí

Verunka stříbrná na Mistrovství Čech!

Tradiční MČ do 10 let se hrálo tentokrát na Seči. Účast v kat. H10 si vybojoval Vojta Holásek třetím místem v krajském přeboru, možnosti volného startu využila Veronika Holásková v kat. D8.

Na turnaji jsem nebyl, takže moc podrobností nečekejte. Vojtovi se nedařilo podle představ a ziskem pouhých 3,5/9 se chlubit nemůže. Po přehrání partiářů snad budeme moudřejší. Přesto je konfrontace se špičkou nepochybně užitečná.

Výrazně “nad plán” se naopak dařilo Verunce. Zahájila sice prohrou na druhém stole, ale následovala úspěšná pasáž 4/5, takže po prvním dnu byla s lepším pomocným hodnocením na čele trojice dívek s největší šancí na medaili. Dnes přidala ještě bodík v posledním kole, takže v součtu 5/9, splněná 4.VT, 14. místo celkově a 2. místo v kategorii D8!!! Myslím, že jde o dosud nejlepší individuální výsledek ústecké mládeže. Povzbuzení do dalších turnajů, Harrachov volá.

Co říkají na turnaj samotní účastníci?

Vojta: “Turnaj se mi moc líbil, ale měl bych být přeřazen mezi začátečníky za to, že jsem si nechal dát mat kvůli tomu, že jsem nechránil krále.”

Verunka: “Bylo to hezký. Bylo to tam zábavný. V poslední partii jsem dala mat na poslední řadě.”

Doplňme ještě, že v deítkách hráli nadprůměrně hráči Lanškrouna a průměrně hráči Polabin, v osmičkách o sobě dali vědět bratři Švandové z Poličky (Ondřej druhý, blahopřejeme!) a Erik Žejdlík z Hlinska (pátý).

Výsledky najdete na chess-results.

První obrázek přebírám s laskavým svolením od Vlašimi, další dva jsou z webu pořadatele.

verunka-medaileverunka-secvojta-sec

4 thoughts on “Verunka stříbrná na Mistrovství Čech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *