Šachový klub Ústí nad Orlicí

Jubilejní memoriál

50. ročník Memoriálu Oldy Hájka, Ústí nad Orlicí, 26. 12. 2018

Jubilejní ročník připomínky předčasné smrti našeho hráče a trenéra by si možná zasloužil vzpomínky někoho z pamětníků nebo něco z šachové kroniky. Já znám jeho jméno vlastně jen ze statistik šachových Zaječic.

Turnaj se podobal jiným ročníkům, hrálo se ve Šnytu, trochu přibylo hráčů (66), každý si odnesl památeční skleničku a Petr Hájek (syn a starosta) věnoval tentokrát hned tři ceny pro nejlepší domácí.

Výsledky najdete na chess-results. Favorité nezklamali, Honza Bernášek ukázal, že je opravdu velmistr, Marian tu bere ceny tradičně, už zase krajský přeborník. Na třetím místě velezkušený Olda Lorenc, zároveň první senior. Nejlepším juniorem Martin Buločkin, nejlepší ženou naše Soňa Leksová.

Nás domácích hrálo 22, to je jak v neděli, když se sejdou družstva A, B, E. Vysoko vyskočil osmý Jenda Mareš, cenu starosty dostali i Vašek Grundman a Kuba Netušil, vepředu byl i Petr Jániš a David Kameník. Martin Šmajzr tradičně padal na čas (a vůbec, zároveň hrát, rozhodovat a všechno zorganizovat, to skoro nejde), já jsem hrál v blaženém prázdninovém útlumu.

Odkazy: článek na webu města, článek na Orlický.net.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *