Šachový klub Ústí nad Orlicí

Harrachov je tu!

Po roce opět vrcholná akce naší mládeže – Mistrovství Čech do 16 let v Harrachově. Do mistrovských soutěží postoupil tentokrát jen Vít Kapoun v H16 (ze druhého místa v kraji), je tu však možnost hrát přidružené openy, uvidíme, jestli se někdo ještě na poslední chvíli dostane do mistrovského turnaje.

Ve srovnání s loňskem nás jede o dva víc, celkem devět: Kapoun, Mareš J., Jániš, Kodytek, John P., Holásek Vít, Holásek Vojtěch, Holásková a já. Průběžné výsledky můžete sledovat na chess-results, další informace na stránkách pořadatele.

Netuším, zda a nakolik se v místě dostanu k internetu, abych sem případně psal aktuální zprávy. Uvidíme.

4 thoughts on “Harrachov je tu!

  • Pavel Holásek napsal:

    Zdá se, že 417 příspěvků na vlašimském webu tu nepřekonáme :-(. Už jsme zdárně zpátky. V H16 Vítek Kapoun 5/9 se silnými soupeři. V H12 Verunka 3/9, nejmladší účastník turnaje. V openu B vyhrál s klikou Jenda Mareš 7,5/9, závěr vypustil Petr Jániš 6/9, naopak Petr John se na 6/9 vyšvihl na poslední chvíli. Tomáš Kodytek s 5/9 tolik spokojen nebude. Vojta Holásek ještě slušně 4,5/9, zato Vítek jen 2,5/9. Já v openu A jen 5/9 – ale po startu 1/4 a zajímavých partiích. Články od přímých účastníků jistě časem budou 🙂

  • Pavel Holásek napsal:

    Konečně zdravím z Harrachova. Připojení na hotelu je špatný, tak musím somrovat o internet jinde. V Béčku hrají skvěle Mareš a Jániš, pohybují se v úplné špičce. Slušně jim sekundují Kodytek a John, Holásci vzadu nehrají nic moc. V šestnáctkách měl Vítek Kapoun těžké soupeře, postupně se propracovává nad 50%. Ve dvanáctkách Verunka dvakrát vyhrála útokem na krále po géčku! Já hraju pěkný šachy (tradiční hledání kompenzace), ale body to nenese. Aspoň jsem si spravil chuť v blesku – 8/11, 6. místo.

  • Marian Sabol napsal:

    Na následujícím odkazu http://www.chess-svetla.cz//index.php?id=14 si můžete stáhnout partie z 1.kola. Z mistrovských kategorií je to polovina stolů, z B Openu prvních deset stolů a celý A open. Nejdelší partii A openu včera sehrál Pavel Holásek, který nakonec bohužel prohrál.

  • Pavel Holásek napsal:

    Vzhůru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *