Šachový klub Ústí nad Orlicí

Na vlastní oči (skoro)

Vánoční turnaj mládeže, Svitavy, 22. 12. 2019

Na tradičním turnaji jsem nebyl a odpovědi na otázku, kdo píše reportáž, jsou časem méně a méně určité. Opět se tedy musím zhostit role očitého svědka … ale protože s novým rokem řeším 50 nebo 40 nebo 30 nebo … prostě moc a moc diagramů denně, nemám na očité svědectví kdy.

Velmi krátce: početní rekord jsme nepřekonali, ale 17 hrajících účastníků + řada dospělých v doprovodu, to je pořád výborné. Výsledky jsou na chess-results. Díky všem, kdo se podíleli na zajištění, měl jsem strach z komplikací, ale nový vedoucí Vítek to s pomocí tradičních členů doprovodu zvládl.

V turnaji A (2009 a ml.) čtyři naši, zafinišoval David Hanák (4/7), s bodovými rozestupy se umístili Matěj Křížek a Vojtěch Tomik, svůj druhý turnaj odehrál Zdeněk Šmíd.

V turnaji B (2005 – 2008) platilo “bylo nás pět”, podle očekávání dopadl nejlépe Matěj Kobr (5/7), těsně za sebou skončili Tomáš Macan a Tran Tuan Anh a stejně bodů jako oni dva měl i Tomáš Holásek (poprvé ve vyšší kategorii), o další bod zpět zůstala Markéta Holásková.

V turnaji C (2001 – 2004) nás bylo taky pět, Vojtěch Holásek splnil papírové předpoklady a vyhrál (6/7), za ním to šlo přesně po půl bodu, Jiří Píše druhý, Michal Píše a Soňa Leksová (oba opět poprvé ve vyšší kategorii) taky pěkně vepředu, Veronika Holásková krásně až na poslední dvě kola.

Konečně v turnaji D (dospělý doprovod) zůstal Václav Grundman těsně za medailí (5/7) a opět po bodu se srovnali Vít Holásek a Vladimír Hanák.

Opomněl jsem spoustu věcí, třeba kdo z účastníků turnaje C přijel autem jako řidič, kdo dělal rámus na schodech a kdo ho uklidňoval, kdo komu nedal jednotažec, kdo koho jak takticky ošidil, kdo blical skoro každou partii v kisně … ale to musíte vy, já o tom nic nevím, já tam nebyl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *