Šachový klub Ústí nad Orlicí

Souboj rezerv

Po zápasu A týmů z minulého týdne na nás čekala odveta, když do Palírny zavítali opět hosté z Letohradu. I tentokrát jsme byli favority, protože z našeho základu chyběl jen Pokyn, který se na nás přišel alespoň podívat. Zato letohradská rezerva byla značně oslabená, chyběli Kamil Mikyska, Václav Janeček, Jiří Řehák nebo David Kameník.

Jako první zabodoval na páté šachovnici bílými Jarda Volf, už v zahájení stál moc hezky. Poté využil taktického přehlédnutí svého soupeře Pavla Sysra Petr Jániš a zvýšil na 2:0. Náš kapitán Bohouš Glembek získal na osmé s Jitkou Lorencovou figuru a přidal další bod. Můj soupeř Aleš Pulkrábek přehlédl pěšcovou vidličku a ani další oběť mu již nepomohla. Pátý bod přidal na první šachovnici bílými v sicilké s panem Maceškou Vlasta Hrobař, když dal soupeři mat díky spolupráci dámy a střelce. Na sedmé šachovnici se oba hráči obešli bez rošád, přičemž bílé figurky Honzy Smoly byly výrazně aktivnější a nebezpečnější, což vedlo k šestému bodu pro domácí. Na čtvrté desce černými Zdeněk Šimek postupně díky pěkným souhrám figur navyšoval svou materiální převahu a s věží navíc zvýšil již na 7:0. Po kontrole se dohrávala pouze partie Lorenc Josef starší vs. Petr Mareš starší. I tentokrát se mohl radovat domácí hráč, když hru po přechodné oběti střelce zakončil matem a uzavřel na konečných 8:0.

V dnešním zápase jsme bodovali naplno, ale je otázkou, na co to bude stačit. Náš postupový konkurent ze Svitav jel do nebezpečného Kunvaldu. Svitavští měli před tímto kolem při shodných zápasových bodech náskok ve skóre v hodnotě 4,5 bodu.

 

8 thoughts on “Souboj rezerv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *