Šachový klub Ústí nad Orlicí

DDM konečně v novém

Jak v posledních dvou letech většina dění zamrzla, vypadá to, že v jistém ohledu se konečně ledy hnuly, a to pořádně. Jednak máme novou klubovnu pro dospělé, pokročilé a jejich soutěže, jednak se Ústí konečně dočkalo pořádného Domu dětí. Slavnostní otevření, které proběhlo tento pátek, bylo v životě města opravdovou událostí, plno lidí, spousta známých a velká očekávání do budoucna. Můžete se podívat třeba na reportáž města.

Já jsem převzal kroužek někdy kolem roku 1998, ve starém DDM za soudem to mělo svou poezii, ale pak se zavřely velké místnosti, měli jsme jen takovou nudli a v provizoriu na Špindlerově ulici to bylo podobné. Dělat do takových stísněných prostor nějaký nábor se ani nehodilo. Teď to tedy konečně můžeme rozjet. Připomínám, že letos se budu věnovat právě kroužku začátečníků (a mírně pokročilých), který zůstává v DDM, ve čtvrtek je už informační schůzka pro rodiče přihlášených. Kdybyste ještě o někom věděli, je čas.

V pátek se stavila zahrát řada šachistů velmi odlišné úrovně, od nejmenších dětí přes bývalé gymnazisty, kteří vzpomínali na hru o přestávkách a vánoční turnaje, až po (bývalé?) hráče našeho áčka, jak ukazuje i jediná moje fotka.

2 thoughts on “DDM konečně v novém

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *