Šachový klub Ústí nad Orlicí

Stabilní šestka

3. kvalifikace KP mládeže, Pardubice, 11. 12. 2021

Po měsíci zase v pardubickém Domě techniky. Luboš Šilar se tentokrát už svého turnaje zúčastnit mohl a spolu s panem Jarešem to pořadatelsky zvládli výborně, netísnili jsme se, nečekalo se, skončilo se rozumně včas.

Samozřejmě jsme v nouzové covidové situaci, účast asi úplně nevypovídá o tom, jak na tom náš kraj šachově je. Ale aspoň, že se občas hraje, byť je účastníků méně a výkonnost slabší.

My jsme vytvořili výpravu šesti hráčů a tří trenérů (resp. doprovodu), hrála stejná šestice jako v prvním turnaji ve Třebové, v jiných letech by to byla bída, ale buďme rádi aspoň za to. Se mnou jel tentokrát Pokyn a Verunka, která mi začíná se začátečníky pomáhat.

HD12

Marian Pokorný dvakrát dominoval v desítkách, proto se teď odvážil do dvanáctek, aby se porovnal s vyšší konkurencí. I tady předvedl velmi solidní chápání šachu, jenom tu soupeři přece jen občasnou chybu potrestají pravděpodobněji než v desítkách. Zahrál si s lidmi vepředu a patřil by k nim, nebýt zbrklosti v posledním kole. I tak skončil v první polovině. Hlavní úkol: zpomalit. 3,5/7, 7. místo.

HD14

Tady máme hned čtyři hráče, kteří jsou na tom dost podobně a odehráli turnaj blízko sebe ve druhé polovině. Pro všechny platí, že mají chuť hrát, zajímavé nápady, tah na soupeřova krále, ale pořád musí cvičit elementární taktiku – napadání, ústup, krytí a braní figur. (Diagramy, denně diagramy!)

Na třech bodech se seřadili David HanákVít Růžička Matěj Křížek, dva body měl Jan Skubi.

HD16

Tomáš Holásek si trochu překvapeně zvyká na krajskou špičku, tentokrát se dostal vysoko výhrou ve čtvrtém kole nad Peškem, zahrál si se čtyřmi z první pětice a skončil hned za nimi na šestém místě (4/7). Se špičkou většinou končí bez figury, naopak na slabší si trpělivě počká, za pomalou hru ho chválím.

Celkově to tedy není úplná sláva, ale nějakou kontinuitu udržujeme.

Fotil jsem tentokrát jen mobilem, pardon.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *