Šachový klub Ústí nad Orlicí

Tradice obnovena

Vánoční turnaj gymnázia, 19. 12. 2022

Na gymplu hrajeme šachy už přes dvacet let a vánoční turnaj je tradiční akcí sice nenáročnou, ale hojně navštěvovanou. Rekord pochází nejspíš z roku 2015, kdy nás hrálo 63! Ještě v roce 2018 se účastnilo 37 hráčů. V roce 2019 turnaj kolidoval s jinými akcemi, takže proběhl neobvykle komorně (11 účastníků) … a pak přišel covid.

Řada studentů gymnázia tak měla možnost vidět a zažít takovou akci poprvé. Účast byla už zase pěkná – 38 hráčů. Nejvíc jich dodala tercie – bude z té třídy něco jako třída Vaška Grundmana, kde hrával skoro každý?

Chyběla ovšem kvalita, hráče 1. nebo 2. VT  teď na gymplu nemáme. Nastupují ale nové generace, třeba tu hrál někdo z budoucích hvězd.

Hráli jsme 9 kol švýcarským systémem prázdninovým tempem 2 x 10 min + 2s/tah.

Všechno proběhlo pohodově až na jeden úraz (mimo šachovnici) a následný marný boj se Swiss-managerem, aby po vyřazení hráče nasazoval další kola. Čtvrthodinový skluz ale nejspíš nevadil.

Výsledky visí na chess-results.

Celkem podle předpokladů ovládli předek registrovaní hráči: 1. Dominika Šmajzrová, 2. Tomáš Holásek, 3. Matěj Křížek, 4. Vít Růžička. Kromě Domči jsou další tři z malého gymplu, takže naděje do dalších let.

Na šesti bodech skončili kromě Vítka ještě Pavel Štancl, Jakub Křivka a  Michal Krupa, ti jsou naopak z vyššího gymplu a turnajovou zkušenost nemají.

Buchholz ukazuje, že silný turnaj odehráli také Jaroslav Škrobánek, Marek Pirkl, Antonín Šolc, David Hanák a Kryštof Budiš.

Přidávám výběr z fotek, kompletní sadu najdete na facebooku gymnázia.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *