Šachový klub Ústí nad Orlicí

Prohra a přeci výhra

  Kapitán je kaput. Pardon, nemocen. Tudíž jsem se vůdcem výpravy do Chocně, kde jsem mimochodem v loňském roce pracoval, stal já. Sestava se kapitánovi nerodila snadno. Kromě omluvenek si svůj desátek vzalo i naše Béčko, které se jelo pokochat k sousedům do Č. Třebové.

  Výsledek zápasu 3-2 pro domácí je z našeho pohledu jasnou prohrou. Ještě hodinu po začátku utkání mi situace na šachovnicích připadala tak nějak vyrovnaná. O půl hodiny později už bylo všechno jinak….

 Pavel stál na prohru, já hůř, Matěj a Marián solidně a Tomáš výrazně lépe.

  První skončil Pavel (bez dvou figur je na Fr. Janečka zbytečné hrát) a hned potom já (stísněný král, bez figury, soupeř J. Kučera na ELu +250). Pak se ovšem Marianův soupeř (W. Šmejdíř) rozhodl zariskovat, nedopočítal útok dvou věží a dopadlo to ziskem dvou figur pro našeho borce. Ano přátelé, to je ta avizovaná “přeci výhra” z nadpisu. Jedná se totiž o Marianovo PRVNÍ vítězství v mistrovské soutěži dospělých.

Pak jsem jen nestačil zírat (asi jako Nerudová na počet hlasů) co se dá zahodit. Tomáš má totiž proti P. Flosovi krásnou koncovku se dvěma pěšci v centru navíc.  A umí je dovést do stavu, kdy mu zbyde pěšec jeden, navíc na krajním sloupci. Zbytečná remíza.

  Matěj dohrává poslední. Dvakrát odmítá soupeřovu nabídku na smír. Jelikož je místní, nemusíme na něj čekat.  A tak, jak se zápas dohrává, dokresluje jediná fotka  reportáže.

Pro úplnost dodávám, že Matěj nakonec s R. Podgorným remizuje.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *