Šachový klub Ústí nad Orlicí

Ve sklepě, takže se sluníčkem

aneb na Čermnou v Oustí umíme

  Sedíme v přední místnosti, kterou jsme, dnes už můžeme říci, vyhráli, nad naším Déčkem. Ano, vyhráli, protože, byť je   z ní tranzitující zóna pro družstva hrající v místnosti zadní, přesto je lepší. Je totiž pachuprostá dezinfekce 😀, kterou neznámý pachatel měrou vrchovatou rozšiřuje v zadní klubovně. Ale dlící hned u vchodu v průběhu partie shledávám, že sluníčko, kterého bylo dnes požehnaně, mi nepěkně svítí do očí. Ale okénko, kterým se záře dostává dovnitř, je rozměrů hodných středověkých kobek, takže jsem byl ozářením postižen toliko jen já sám.

V minulém kole jelo naše Déčko do H. Čermné, kde slavně zvítězilo, obraje domácí o 5,5 bodu. Tož uvidíme, jak to půjde nám. Snad poprvé (nebo po druhé😀)nemám na dnešek ani problém s docházkou. Neuvěřitelné!

  K zápasu.

  Bylo to takové pohodové utkání. Ani jsem se nenadál a první bod si připisuje Domča Šmajzrová. Pak jsem se zamyslel a  když jsem se odmyslel, tak na výsledkové listině už svítí body tři. Další skalpely si připsali Jarda Volf Vojta Holásek. Pak už končím i já. Soupeř nevidí mé dvě zaváhání, při kterých může otočit vývoj ve svůj prospěch. Inu poslední chyba prohrává 4:0Petr Mareš zkušeně zavře soupeřova střelce na a2 pěšci b3, c2 a pak ho dobere. Za pár minut končí i Honza Smola, jehož soupeři v kisně padá prapor 6:0. Rodí se pro Céčko nevídaný výsledek. Ve sklepě se vznáší duch Nagana.

Pak ovšem remizuje Karel Taslar samozřejmě v naprosto remizové pozici. Karle, to se nedělá. Trhat kolektiv😀.

Dohrává Bohouč Glembek. Na oko vyrovnaná pozice. Odmítá nabídku remízi. Přehlíži jednoduché napadení figury. Odevzdává kvalitu a …. prohrává. Hosté si připisují alespoň čestný úspěch.

  6,5 bodu je nejlepší výsledek sezony. Hurá na Svitavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *