Šachový klub Ústí nad Orlicí

První výrazná výhra v letošní sezoně

Dnešní zápas v DDM předcházelo pohodové sestavení soupisky. Až tak pohodové, že když se mi ozvali oba Tomášové, že budou hrát, v jeden čas, tak jsem ze sebe opět udělal náhradníka a nakonec nehrajícího kapitána.

V DDM jsme s Honzou Pokorným ráno postavili stoly tak, že pohyb mezi nimi byl podle mne téměř bezproblémový a oproti prvnímu hracímu dni v DDM nesrovnatelně lepší.

Co se týče zápasu, tak ten se vyvíjel pohodově. Tomáš Holásek opět hned od začátku měnil figury (i když ne až tak drasticky jako minule), ale narozdíl od minule na tom byl i lépe a lépe. Nejprve kůň (jestli se nepletu) proti 2 pikům, později se z toho stala nakonec věž proti 1 pikovi a partie se v pohodě dohrála do výměny pika za dámu a mat.
Následoval Tomáš Macan, který přijal nabídku remízy. Matěj Kobr zamotal soupeře ve vícečetné výměně, kterou by nakonec získal dámu za figuru a tím partie skončila vítězstvím. Zbývala Saša, která hrála pěkně, následně se partie z mého pohledu začala trochu kazit, ale Saša nakonec našla záchranný a zároveň útočný výpad věží k soupeřovi králi na sedmou řadu a dohrálo se opakováním tahů. A pan Smola dovedl útok na krále také k vítězství.

Konečný výsledek 4-1 zní nakonec vůči soupeři celkem krutě. Pro nás jde o dosud nejlepší dosažené zápasové skore v letošní sezoně. Příště nás čeká Lanškroun, kterého jsme dnešním vítězstvím přeskočili v tabulce, protože měl volno.

Děkuji všem za spolupráci, gratuluji hráčům k úspěchu a příště se těším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *